Om BeerSweden

Underhållande, kompetent, inkluderande, överraskande, populär och smart. Vad sägs om det? Det är en beskrivning av vad vi vill att sajten BeerSweden ska vara. En ölsajt – för alla.

Vi vill att BeerSweden ska vara en sajt som underhållande, spännande och konsekvent bevakar ölkulturen idag. Vi tror att redskapen för denna bevakning kommer från klassisk journalistik i kombination med nya digitala förutsättningar.

Vi vill bredda innehållet, locka fler till denna spännande nisch av nät- och öljournalistik och vi vill göra det på ett helt nytt sätt.

Vå verksamhet finansieras via annonser men det innebär inte att innehållet är styrt av annonsörerna. En sajt som säljer sitt innehåll är en sajt som förlorar sin trovärdighet och vi tror att vår trovärdighet är vägen till vår framgång.

Idéerna är många, passionen stor. Vi kommer att samarbeta med andra skribenter, andra sajter och andra aktörer på marknaden, både inom och utom Sverige och hoppas på sikt vara det självklara valet för alla som intresserar sig för öl och ölkultur. Både kunniga öldrickare som alla som följt bloggen BeerSweden sedan 2009 och öldrickare som precis har insett att smaken kan vara så mycket större än vad man tror. Och att ölvärlden är en väldigt rolig del av verkligheten att utforska.

Öl är så mycket mer än en dryck. Det är kultur, trend, smak, politik, reklam, sjukdom och glädje i en och samma flaska. Det är dags att ta ölkulturen på allvar och det är vi som gör det.

Välkomna att göra det med oss!

Darren Packman och Joel Linderoth