O/O Brewing premiärlanserar idag

| mars 16, 2014
O/O Brewing är ett bryggerivarumärke som idag premiärlanserar sina två första öl som bryggts i stor skala på Stigbergets Bryggeri i Göteborg. Premiären sker på The Rover och vi kollade läget med Olof, det ena O:et i O/O Brewing. 

OO

 

Berätta om bakgrunden till O/O Brewing

-O/O startades som ett projekt av mig och Olle, under vintern 2011. Vi har båda varit intresserade av öl sedan en lång tid tillbaka och vi kände att vi kunde ta vårt intresse ett steg längre. Sedan dess har vi bryggt hemma och arbetat mycket med att utveckla ett koncept vi känner att vi kan stå bakom. I starten av 2013 kände vi oss redo att starta ett bolag och börja lansera våra första öl. 

Vad vill ni att folk ska känna och tänka när de provar era öl?

-Vi utgår från våra egen smak när vi brygger öl. Vi brygger helt enkelt det vi tycker om. Det lånas frisk från olika ölkulturer och ibland blir mixar mellan dessa och ibland våra tolkningar av klassiska stilar. Under 2014 har vi en ambition att släppa 3 öl ur vår 50/50 serie. En IPA där vi kommer kombinera två sorters humle, den första som släpps nu på söndag är 50/50: Amarillo och Simcoe. Som namnet antyder är den humlad med 50% Amarillo och 50% Simcoe och dubbelt torrhumlad. På söndag (idag) kommer vi även att släppa vår Baltic Porter som är en klassisk ölstil men inte tyvärr så vanlig. Det är en av våra favoritstilar som jäses med lagerjäst istället för alejäst, där fokus ligger på malten.

-Vi kommer släppa två Saison fram mot sommaren. Den ena heter New World Saison som är en modern Saison med humle från nya Zeeland, den andra är en Bohemian Saison där vi kombinerar det bästa från en klassisk pilsner med saisonjäst.

OO Saison

Ni har premiär nu på söndag (läs idag) på The Rover i Göteborg, men har väl smygsläppt lite öl tidigare?

-Vi har haft ett mindre smygsläpp av vår öl. Det var en Saison som hette B002, som tillhörde vår testserie. Det var en väldigt liten batch på endast 120 L. Så man kan säga att det här är vårt första riktiga ölsläpp. 

Kommer ölen bara säljas lokalt eller siktar ni på en större marknad?

-Vår motivation är att växa och på sikt öppna upp ett eget bryggeri (kommentar: de två ölen som nu lanseras är bryggda på Stigbergets Bryggeri). Vi är måna om att växa organiskt och först starta ett bryggeri när vi känner att vi är redo för detta. I nuläget kommer vi främst att rikta in vår försäljning mot Göteborgsområdet av rent logistiska skäl, men vi har en ambition om att växa så att vi kan leverera öl till hela Sverige och på sikt utanför Sveriges gränser. 

O/O Brewing på Facebook: https://www.facebook.com/oobrewing

Om dagens ölsläpp: https://www.facebook.com/events/1453735894859772/

/Fredrik Berggren

Tags: ,

Category: 5 frågor, Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.