CAP – Egna bryggeriet snart på plats

| februari 19, 2014
CAP, med Mattias Hammenlind vid rodret, har snart varit igång i ett år. Ett första år med framgångsrika och hyllade öl och en spirande marknad i Norge. Ölen har hittills bryggts på Dugges i Göteborg men i detta nu snickras och spacklas det i Upplands-Bro där det egna bryggeriet kommer ligga. Vi bad Mattias Hammenlind släppa hammaren och svara på några snabba.

CAP Bryggeri

Bryggeribygget är igång förstår jag, berätta mer!

-Japp, bryggeribygget är i full gång, lite ”småfix” återstår, lite fler golvbrunnar, snäppet seriösare belysning, ventilation och lite mer el. Hela lokalen är full av hantverkare. Elektriker, kylmontörer vvsare etc, etc… Vi tänker oss vara igång i maj-juni någongång, så det är lite tight om tid. Men tidsplanen håller. Bryggeriet kommer att ligga i Säbyholm långt bortom civilisation, ära och redlighet i Upplands-Bro kommun.

Varifrån kommer bryggverket och vad kommer ni ha för kapacitet?

-Bryggverket kommer från Newlands Systems i Kanada, och är på 25 hl. 

Och när kommer första ölet ut från nya lokalen?

-Med världens jävla flyt i juni-juli(ish). 

Berätta mer vad som händer för CAP

-Jag har precis bryggt fem olika lageröl, då jag har insett att just denna öltyp är mitt kall här i livet. Jag tror att jag hamnade här enkom för att skapa episk lageröl i parti och minut. Hur som helst kommer minst en av dessa ingå i vårt standardutbud. Norrmännen fortsätter att imponera, vi säljer som aldrig förr både på krogar och på Vinmonopolet. Vid varje norgebesök funderar jag allvarligt på att bränna passet och stanna för alltid.

/Fredrik Berggren

Tags: , ,

Category: 5 frågor, Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.