Nytt ölmärke från Mikkel Borg Bjergsø – MAD Beer

| januari 27, 2014

MADtot

Det kommer nu ett nytt samarbete mellan bryggare och kock, vi har sedan tidigare sett flera öl från Jessica Heidrich/S:t Eriks och Mathias Dahlgren.

Nu lanserar Mikkellers Mikkel Borg Bjergsø ett nytt ölmärke med fokus på just öl & mat, en naturlig fortsättning på Mikkellers utforskande av öl- och matkombinationer. Tillsammans med kocken Jakob Mielcke Hansen från Restaurang Mielcke & Hurtigkarl i Köpenhamn, har Mikkel skapat ölmärket MAD Beer. Mad som i svenska ordet mat men det finns förstås också en parallellassociation till det engelska ordet. 

Ölserien är framtagen med huvudsyftet att komplettera mat på olika sätt och ölet bryggs bland annat med specialingredienser som ska ge smaker inspirerade av gastronomin.

Premiärlansering för ölen blir den 26:e februari på en exklusiv ölmiddag på Restaurant Mielcke & Hurtigkarl. Då presenteras sex olika öl från MAD Beer och detta till en 6-rätters meny som Mikkel och Jakob jobbat med under lång tid. På middagen serveras även en specialversion av ett av världens mest hypade öl; Dark Lord från Three Floyds. 

På pappret ser det ut att bli en ”mad” och klassisk ölmiddag. Endast 30 platser finns och middagen kostar 2000 DKK.

MAD Beers facebooksida: https://www.facebook.com/MADBeerApS

Biljetter till middagen: http://billetto.dk/mad-beer-brewing—relaese-party

Mikkellers info om eventet: http://mikkeller.dk/floyds-mad-beer-dinner-mielcke-hurtigkarl/

/Fredrik Berggren

Tags: ,

Category: Öl & Mat, Senaste Nytt

Comments are closed.