Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri

| november 13, 2013

Den 15 november släpps julölen lösa på Systembolaget och även om de allra, allra flesta finns i större volymer så kan det ändå vara bra att ha funderat lite på vad man vill ha – allt beroende på tycke och smak och på vilket sätt man firar jul.

Vi kan väl börja med en riktig klassiker – den den här kommer jag köpa ett gäng flaskor av! Framförallt för att ha till nästa år – de är riktigt bra lagringsöl och klarar minst ett år i lugn och ro.

Mysingen Midvinterbrygd (11381) Nynäshamns Ångbryggeri, 6 %, 50 cl, 31,40 kr

Nynäshamns öl är aldrig dåliga. Får man säga så? Den här är riktigt bra, år från år och det handlar om en öl med tydlig karaktär. För om du gillar en tydlig julkryddighet så är detta ölen för dig.

Ingefära, kryddnejlika, kanske till och med lite kanel ligger badande i en djup fruktighet med apelsin som främsta kännetecken. Avslutar i en lång och väldigt modererad beska. Riktigt bra öl enligt mig, en riktig julklassiker! Till kvällen före julafton att smutta på under tiden som du klarar av de sista bestyren. Eller på julaftonskvällen då alla har dragit sig tillbaka och det bara är du och snön och en alldeles ny julklappsbok…. Och Mysingen då.

Text: Joel Linderoth

Tags: ,

Category: Recensioner

Comments are closed.