En dag kvar till Göteborgs Porterfestival

| november 15, 2013
Gbg Porterfestival

Imorgon är det dags för Göteborgs Porterfestival – ”rikets smalaste, svartaste och mest sofistikerade festival” – som arrangeras av PDA och Svenska Ölfrämjandets Göteborgsavdelning. Det är fjärde gången som festivalen arrangeras och platsen är Novotel vid Klippan, klassisk portermark i Göteborg.

BeerSweden ringde upp ”porterprofessorn” Otto Lundell, en av arrangörerna från Porter Drinkers Association.

 Hur har det gått med biljettförsäljningen?

-Det har varit ett oerhört stort intresse, det var slutsålt för en månad sedan och det blir över 700 gäster. Det är många som vill komma till oss för att dricka svart.

Det släpps inga fler biljetter i dörren?

-Nej, tyvärr, vi får inte in fler.

Vi har förstått att Garret Oliver är på plats?

-Ja, det är riktigt häftigt att Garrett ville komma till oss. Det kommer även ett par personer från Malmö Brygghus, någon South Plains Brewing Company kommer, likaså Ocean, Beerbliotek och en del importörer och kanske även Poppels. Sedan kommer vår hedersmedlem Lennart, en gammal Carnegiebryggare.

Hur går det till inne i lokalerna?

-I entrépriset ingår tre provsmak, sedan köper man fem smakprov för  60 kronor. Man går helt enkelt runt och provar porter, vi har säkert en 130-140 olika sorter som serveras och vi har betydligt fler öl på fat än tidigare år.

Vad händer mer?

-Vi har många olika skolor och provningar i år, bland annat porter & lakrits, porter & ost, porter & choklad.  Sedan har vi även Carnegieprovningar, årgångsprovning, imperialprovning samt en Brooklynprovning med Garrett Oliver. Nytt är även att Beerblioteket arrangerar visning av sitt bryggeri.

Vi avslutar med att säga Porter, Porter! BeerSweden kommer att vara på plats och rapportera under lördagen.

/Fredrik Berggren

Tags:

Category: 5 frågor, Senaste Nytt

Comments are closed.