Galatea utökar portföljen

| oktober 28, 2013

Att Galatea är en viktg spelare på den svenska ölscenen är inget att hymla om. Med en stor importportfölj med bryggerier som Duvel, Maredsous, Thornbridge, De Molen, Ballast Point och Deschutes så har de öl som de flesta hantverksölälskare gillar och deras importverksamhet växer kontinuerligt. Som nu, när de i ett slag plockar in omkring 30 nya bryggerier när de köper danska Drikkerigets varumärkesportfölj.

Drikkeriget är ett danskt importföretag som funnits sedan 2008 och det startades av Jeppe Jarnit-Bjergsö som också driver Evil Twin brewing. Bland bryggerierna som Galatea nu får tillgång till märks Cigar City, Alesmith och Lost Abbey.

De nya bryggerierna kommer i första hand bli tillgängliga för krogar men kommer så småningom även vara beställningsbara på Galateas nya sajt – Craftbeer.se. Bryggeriet Evil Twin – som alltså drivs av samme man som startade Drikkeriget – importeras för övrigt till Sverige av…. Galatea.

Text och foto: Joel Linderoth

Tags: , , ,

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.