De kan bli årets ölutvecklare

| oktober 25, 2013

Att Darren Packman, grundare av denna sajt och numera även bryggeriägare, är nominerad till utmärkelsen “årets ölutvecklare” – ett pris som delas ut på Restauranggalan den 4 november, det vet vi. Men vilka fler är nominerade? Jo, det är ett hembryggdskoncept, en fantombryggare och bokförfattare och en klassisk institution i alkohol-Sverige. Låter det märkligt?

Restauranggalan hålls varje år och syftar till att “bidra till att skapa ett större idéutbyte och interaktion mellan yrkesgränserna genom att vara det enda branschevenemanget där kockar, sommelierer, servitörer, bartenders, krögare och leverantörer ställs sida vid sida och prisas inför hela branschen”. Förra året var det första gången som nomineringen “årets ölutvecklare” fanns med och då premierades Nynäshamns ångbryggeri – priset är en minst sagt spektakulär glasskulptur. Ja, förutom äran då…

I år så kan följande nominerade ro hem priset:

Darren Packman, grundare av BeerSweden och Beerstudio

Det lilla Köksbryggeriet – entreprenörer som gjort ett hembryggarkit och som bland annat samarbetar med Mikkeller

Henok Fentie – ölbryggare tillsammans med Karl Grandin under etiketten Omnipollo och författare till boken “Brygg öl!”

Systembolaget – Sveriges enda försäljningsställe av öl

Den 4 november får vi reda på vem som får utmärkelsen – den här gången vet jag vem jag håller tummarna för…

Text: Joel Linderoth

PS. Observera att beskrivningarna av de nominerade är reporterns egna. DS.

Tags: ,

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.