Bryggerilistan på Copenhagen Beer Celebration 2014

| oktober 24, 2013

En efter en tittar de fram, bryggerierna som ska medverka på CBC 2014. Och som en liten vink till den aktiva svenska ölvärlden har ett antal svenska ölbloggar fått äran att släppa två bryggerier var till den 40 bryggerier starka listan, senast Portersteken som berättar att Omnipollo och Stillwater är klara för nästa års ölevenemang i Köpenhamn.

Och med 11 bryggerier kvar så börjar det så klart spekuleras i de kommande nyheterna – vilka ska få plats bland de övriga? Brekeriet kanske, som var medbryggare till en öl förra året? Eller Clown shoes kanske? Eller något av alla bryggerier som poppar upp i Asien där ju Mikkeller har många kontakter? Det återstår att se – klart är att följande bryggerier kommer att medverka:

7th Sun
Alpha State
Alvinne
Baird
Brewdog
Brodies
Buxton
Cigar City
Evil Twin
Firestone Walker
Freigeist
Funky Budddha
Hoppin’ Frog
J Wakefield
Kuhnhenn
LoverBeer
Mikkeller
Närke
Omnipollo
Peg’s Cantina/Cycle Brewing
Prairie
Sante Adairius
Siren
Stillwater
Surly
The Kernel
Three Floyds
To Öl
Westbrook

Festivalen är uppdelad i 4 pass där varje bryggeri tar med sig två öl till varje pass – sammanlagt 80 öl per pass. Samtliga öl kan du smaka om du köper en passbiljett, om du köper ett rosa pass så har du tillträde till samtliga pass och kan således testa…. 320 helt unika öl. Sounds like craziness!

 

Tags:

Category: Senaste Nytt

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Joe skriver:

  Låter väldigt spännande. Hur fungerar det med biljetterna? Är de bara inträdesbiljett eller ingår smakproven för öl också?

 2. BeerSwedenJoel skriver:

  Biljetten ger dig rätt till smakprov av samtliga öl. Ja, du kan till och med smaka på samma flera gånger om du skulle vilja det. Mitt råd är dock att ta dem i en prislista och hänga kvar med bryggaren och snacka öl. Det ger mer än klassiskt tickande… /Joel

 3. Joe skriver:

  Förstår helt ditt resonemang, intressant vilket som!

  Tack för svaret

 4. Joe skriver:

  Har de olika passen någon speciellt inriktning, så som öl stil eller liknande?

 5. BeerSwedenJoel skriver:

  Nope – allt går! /Joel