Vad blir det i år?

| september 21, 2013

Första montern var Malmö brygghus. Sedan Mohawks och Brekeriet. Sedan…. Vad blir det i år? 

På torsdag går vi in i ölhelgedomen Stockholm Beer & Whisky Festival och samlas i någon form av hänförd beundran inför alla öl, bryggerier och bryggare som levererar alla dessa upplevelser. Och i år verkar det som om det blir bättre än någonsin!

Darrens höjdpunkter från SBWF2012. Vad blir det i år?

Darrens höjdpunkter från SBWF2012. Vad blir det i år?

Bryggarbesök, ölistor och master classes så långt ögat når och kunde man skulle man boka ett hotellrum i Nacka och sedan bara stanna där ute – sniffa, smaka, prata, fotografera, skriva, skratta – konstatera att det är en härlig tid att vara ölsmakare i. Det händer saker hela tiden.

Och det händer mest hela tiden. Att försöka hålla koll på alla nyheter inför mässan, att försöka hitta utrymme i kalendern för alla provningar, middagar och lanseringar – det är omöjligt. Och samtidigt så går det inte riktigt att förutse vilka som ska bli höjdarna i år.

Förra året minns jag några av Mohawks speciallagringar, jag minns Malmös Grand crew och Brekeriets Cassis. Jag minns Brills fantastiska monter, Elixir minst lika fantastiska monter och Great Brands minst lika fantastiska monter. Svea IPA från Monks i deras fantastiska monter.

Men jag minns också Södra Maltfabrikens öl, jag minns det udda inslaget från Flying Brewery och jag minns Motörhead-ölen och dess monter där jag hamnade i ett samtal som var ett av mässans roligaste. Jag kommer inte riktigt ihåg om vad men det var väldigt underhållande där och då.

Jag minns Celebration Ale från Nils Oscar, jag minns lättölen (!) från Strömsholms brygghus och jag minns när Johan Lenner från Portersteken gjorde en intervju med storbryggaren från Pilsner Urquell. Jag satt bredvid och skrev en artikel nämligen….

Och jag minns Omnipollo. Så klart. 

Det intressanta är att man vet aldrig riktigt vad det är som ska etsa sig fast i minnet före mässan – även om man kan ha sina aningar. Vad det blir i år återstår att se. Det enda vi vet är att det kommer att bli.

Vi ses där!

Text: Joel Linderoth

 

Tags: ,

Category: Krönika, Senaste Nytt

Comments are closed.