Samuel Adams-grundare nu miljardär

| september 9, 2013

Många är det som kämpar för att få ekonomin att gå runt i sin bryggarverksamhet – att det inte är ett lätt sätt att bli rik på är det många passionerade bryggare som kan vittna om. Men det går uppenbarligen eftersom grundaren av Samuel Adams, Jim Koch, nu kan räkna med en förmögenhet värd över en miljard. 

Samuel Adams Winter Lager från Boston Beer Brewing.

Samuel Adams Winter Lager från Boston Beer Brewing.

Det är ekonomisajten Bloomberg som gjort beräkningen av Kochs förmögenhet och den baseras på de senaste rapporterna om ölutvecklingen i USA. För medan den totala amerikanska ölmarknaden sjönk med 2 procent under första halvan av 2013 så ökade hantverksölen med 15 procent och Boston Beer, där Samuel Adams ingår, med 17 procent. Sammanlagt har nu hantverksölen i USA motsvarande 6,5 % av ölmarknaden.

Jim Koch säger i en intervju med Bloomberg att han ska tillbringa den kommande veckan på ungefär samma sätt som vanligt, nämligen genom att besöka Los Angeles och Maine, och försöka övertyga barägare om att sälja ölmärket Samuel Adams.

“Because this was something started out of passion, I’ve been able to sustain 30 years of growing the business with all the ups and downs,” säger Jim Koch till Bloomberg.

Samuel Adams finns representerat på Systembolaget med ett flertal öl, bland annat en 4-pack som lanserades den 2 september. För under 100-lappen har du möjlighet att testa 4 av Samuel Adams öl, en vettig investering i en fascinerande del av USA:s moderna ölhistoria.

Text: Joel Linderoth

 

 

Tags: , , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.