Prova öl från Birka till Bombay

| september 25, 2013

Det kanske kan vara svårt att nå fram i ölskummets brus just under pågående Stockholm Beer men Spritmuseum med Nadja Karlsson som ciceron gör ett försök och ställer till med ölprovning med namnet “Från Birka till Bombay”.

Och det är inte vilken ölprovning som helst utan en ölprovning som innehåller riktiga rariteter.

– Jag tycker att det är spännande med de senaste årens explosion av små bryggerier och jag har följt utvecklingen på nära håll. Nu vill vi göra en provning med de mest unika ölsorter som jag fått fram genom kontakter i branschen, berättar Nadja Karlsson och fortsätter.

– Egentligen vill jag aldrig berätta om vad vi ska prova innan men jag kan säga så mycket som att jag fått tag på unik dryck från Närke Kulturbryggeri, en fantastisk mjöd, sur årgångsöl, japansk öl på japansk malt och en humle som egentligen inte finns.

Spritmuseum som ligger på Djurgården i Stockholm har mest provningar med vin och sprit men nu börjar man så smått få upp ögonen även för ölen.

-Att följa och lyfta fram spännande producenter i Sverige av både av öl, vin och sprit är en prioriterad uppgift för oss på Spritmuseum, säger Nadja Karlsson.

Provningen “Från Birka till Bombay” hålls den 1 oktober – kanske kan vara intressant om man har lite abstinens mellan första och andra delen av Stockholm Beer and Whisky Festival?

Text: Joel Linderoth
Foto: Robert Helberg

Tags: , ,

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.