Nytt mikrobryggeri siktar på burktappning

| september 25, 2013

Sveriges första mikrobryggeri med burktappning blir….. ? Ja, frågan har ställts några gånger men nu verkar frågan inte behöva ställas fler gånger för svaret är: Coppersmiths brewery. Och då undrar du så klart: Coppersmiths brewery?

Coppersmiths brewery är ett bryggeri som håller på att startas i Västerås och om allt går som det ska så kommer de ha Sveriges första tapplina för burkar  – i varje fall på mikrobryggerinivå.

– Trenden är att allt fler craftbryggerier, speciellt i USA, väljer burk. Och eftersom omkring 75 % av all öl som säljs via Systembolaget är på burk så känns det som ett naturligt val för oss. Vi vill utmana traditionerna och visa att det går att ha öl med riktigt hög kvalitet även på burk, säger Göran Carlsson, marknadsansvarig på Coppersmiths.

Bryggeriet har ambitionen att starta sin verksamhet vid årsskiftet 2013/14 och ambitionerna är högt ställda; bryggeriet kommer att ha en kapacitet på en miljon liter årligen om alla möjligheter utnyttjas. Men tanken är att bryggeriet ska växa efterhand.

– Det ligger två års planering bakom detta. Därför kommer vi heller aldrig att ha bråttom med att släppa något till försäljning förrän vi är 100 % nöjda med kvalitén och smakerna. Det är A och O för oss, och vi kommer också att ha ett eget laboratorium på bryggeriet för att kvalitetssäkra varenda batch vi producerar, säger Petri Karhukorpi som är VD på företaget.

Text: Joel Linderoth

 

 

Tags: , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jonas skriver:

    Fast första svenska mikrobryggeriet som tappar på burk är de inte. Nils Oscars Lundgrens Lager fanns på en vit 33 cl-burk under en period, kan ha varit 1999. Det finns fortfarande kvar åtminstone en burk på bryggeriet i Nyköping.

  2. BeerSwedenJoel skriver:

    Sant. Man borde åka dit och och ta en bild! /joel