Krögarduo låter brygga eget öl

| september 2, 2013

Stjärnkrögaren Mathias Dahlgren gör det redan och nu tar även mästerkockarna Melker Andersson och Danyel Couet steget in in fin-öls-världen och lanserar sitt eget öl – F12 lager. Det går inte att undvika – öl har blivit en dryck som alltmer tar sig in i finkrogsbranschen. Melker Andersson och Danyel Couet presenterar F12 lager.

Borta är snart de dagar då fina krogar bara visade upp exklusiva vinlistor och krogarna och krögarna som låter brygga sitt eget öl blir fler och fler.  Mathias Dahlgrens ölbryggarplaner med Jessica Heidrich känns som en symbolisk stratpunkt och efter det goda resultatet var det nog många krögare som började smida samma planer. När nu Melker Andersson och Danyel Couet, som tillsammans driver flera krogar som Miss Voon, Köttbaren och F12 – alla i Stockholm – så är det ett tydligt tecken på att ölintresset på krogen fortsätter att öka – deras öl är dessutom bryggt på ett riktigt klassbryggeri – Nils Oscar.

– Kunskapen och intresset kring öl har aldrig varit högre vilket tydligt märks bland våra gäster, Vi har länge planerat att brygga vårt eget öl men projektet har fått ta den tid som krävts då vi eftersträvat allra högsta kvalitet, säger Danyel Couet.

Ölet som heter F12 lager är bryggt med pilsner-, münchener- och karamellmalt och har Amarillo, Tettnang och Hallertau Magnum som humle.

Om inte förr så kommer nog många fler krögare sikta på att låta skapa sitt eget öl och även om många redan har det, till exempel så brygger Flying Elk sitt eget öl på Gotlands bryggeri och Texas Steakhouse sitt efter ett recept av Stefan “Mohawk” Gustavsson, så kan man inte underskatta betydelsen av att ett så ansett krögarpar som Andersson/Couet låter brygga sitt eget öl. Fler lär följa…..

Ölet säljs redan på krögarnas krogar och kommer i Systembolagets beställningssortiment den 1 oktober.

Tags: , , , ,

Category: Krog & Bar, Senaste Nytt

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Synd bara att krögarna är så fokuserade på just lager. Tycker underjäst öl sällan funkar ihop med mat, speciellt inte den variant som är populär bland krögarna. Dags att släppa sargen! 😉

  2. BeerSwedenJoel skriver:

    Det kommer! Inom kort, det kan jag lova! /joel