Ölnyheter augusti 2013 3

| augusti 25, 2013

Herrarna bakom Omnipollo, Karl Grandin och Henok Fentie, har bråda dagar. Inom kort kommer deras Leon på Systembolaget och strax före det ställer de till med provningskalas på Bishops Arms i Gamla stan i Stockholm. Riktigt tung uppställning av öl och förmodligen blir det inte gott utan trevligt också. På fredag smäller det – kolla på Omnipollos Facebook-sida för ev lediga platser. Leon

Kungen kommer till Eskilstuna Ölkultur – kommer du? Den 4 september kommer kung Carl Gustaf och drottning Silvia till Eskilstuna och som avslutning på besöket kommer de besöka sörmlands-bryggeriet – frågor har redan rests om kungen kommer bli medlem i ölpuben eller inte?

BeerSwedens husfotograf Robert Helberg kommer att ställa ut ölfoton på Karlskrona Ölfestival som hålls i september. Foton på alla möjliga öl naturligtvis, bland andra Helbergs egen favorit – en Orval på Öland. Längre intervju med Robert kommer imorgon!

En tjeckisk ölkällare ser snart dagens ljus på Södermalm i Stockholm. Det är Kvarnen som gör om sin gamla bar till ölhak och förutom Staropramen på kranarna så hittas även en egenbryggd variant som krogen brygger på Kallholmens.

Jackdaw i Uppsala har hittat en lokal! Bryggeriet har letat lokal sedan i våras, minst, och nu verkar man ha hittat den perfekta lokalen. Nu väntar pappersarbete en masse för att få klart med alla tillstånd för bryggandet.

Ryktet säger att Södra Maltfabriken har skaffat sig en ny bryggare och att bryggaren inte är vem som helst. Kan det vara sant? Ja, vi tänkte ta reda på det… Snart.

Fler ölnyheter som vi missat? Kommentera! Tipsa! Mejla! Och allt annat!

Tags: ,

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.