Ny tjeckisk ölhall i Stockholm

| augusti 23, 2013

Håller Södermalm i Stockholm på att bli lilla Tjeckien? Sedan tidigare finns väldigt etablerade Soldaten Svejk och ganska nya Bar Central och nu kommer “Hospodské Dvere” – ölhallen Dörren. Ölhallen Dörren.

Den nya ölhallen, som öppnar den 3 september, ligger i den gamla ölhallen Kvarnen vid Medborgarplatsen på Södermalm och kommer sannolikt rycka upp den tjeckiska ölkulturen ytterligare.

– Tre av ölen är från Staropramen och tre är importerade sorter, som mig veterligen inte säljs någonannanstans i stan. Vi har också en sorts tjeckiskt öl som bryggs av Kallholmens bryggeri – Käckdogg, som jag varit med och skapat, säger Thomas Steinwender som driver Kvarnen till Alltomstockholm.se.

Kallholmens bryggeri brygger sedan tidigare tjeckiskt inspirerad öl med huvudsakligen tjeckiska råvaror och bryggeriet är dessutom konstruerat av en tjeck, Josef Krysl, så att ett svenskt bryggeri bryggeri en tjeckisk öl är inte så konstigt som det låter.

Kvarnen, som dessutom är känt som ett klassiskt Hammarby-ställe, kommer garanterat få en annan publik i och med förändringen, och kanske kan den relativt stojiga ölhävarpubliken bytas mot en lite mer smakintresserad grupp gäster?  Och Käckdogg – är det ett namn som ska påminna om Brewdog? Intressant nyetablering i vilket fall.

Text: Joel Linderoth
Foto: Natasja Jovic, Kvarnen

 

 

Tags: , , , ,

Category: Krog & Bar, Senaste Nytt

Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. JTR skriver:

  Inredningen verkar ju rätt trevlig men i övrigt var det inte många rätt. En tjeckisk pub där Staropramen står för halva utbudet är ett skämt i sig men att påstå sig ha “skapat” ett öl på Kallholmens när han uppenbarligen inte ens vet var stället ligger (Skellefteå, sisådär en 35 mil från Sollefteå) är ju rent hånfullt mot dem som faktiskt bryggt ölet. Clown.

 2. Susanne Ingendoh skriver:

  Vill gärna få liknande information 🙂

 3. Fredrik skriver:

  Kallholmens Bryggeri ligger i Skellefteå, mer exakt i Skelleftehamn-området.

 4. BeerSwedenJoel skriver:

  Tror möjligtvis att det kan vara reportern på Alltomstockholm som placerat bryggeriet i Sollefteå, inte krögaren. Det som kan vara intressant ur ett ölperspektiv är de importerade tjeckerna som kanske kan vara grejer som man inte sett i Sverige tidigare. Men det återstår att se…../Joel