Burken går om flaskan

| augusti 27, 2013

Burken har gått om flaskan! I varje fall i Danmark där den senaste statistiken visar att ölburken nu har 51 procent av marknaden mot glasflaskans 49. Och utvecklingen har gått snabbt, så sent som 2009 hade glasflaskan dominerande 64 procent av marknaden.

Statistiken, som redovisas i Söndagsavisen, visar att fler och fler danskar väljer öl i burk och att utvecklingen sker snabbt. Men det är inte omsorg om smaken på ölen som är skälet tror Anne-Mette Meyer som är taleskvinna för föreningen Danske Ölentusiaster.

Hon säger till Söndagsavisen att det snarare är att de är lättare att bära och att de skramlar lika mycket som är grundskäl till utvecklingen. Morten Ibsen, som är bryggmästare på Carlsberg, anger även att burkarna inte går sönder som ett bra argument för de som tvekar mellan de båda förpackningarna.

Han menar också att de två förpackningsalternativen har olika fördelar, bland annat är smaken bättre i en flaska. Om man dricker direkt ur den…

– Du får den største oplevelse ved at drikke øl af glas. Hvis du drikker direkte af emballagen, er det bedre fra flaske end fra dåse, säger han till Söndagsavisen.

 

Ja, det kanske man ska testa? Eller inte.

Text: Joel Linderoth
Foto:

Tags:

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.