Växtvärk för Great American Beer Festival

| juli 28, 2013

När biljetterna till the Great American Beer Festival släpps den 31 juli kommer biljetterna ta slut fort. Den amerikanska tre-dagars-festivalen kan ta emot 49 000 besökare och bijetterna kommer att sälja slut på några minuter enligt en artikel i Huffington Post. Den amerikanska hantverksöls-scenen fortsätter att växa och fler och fler vill vara med och fira den. 

Great American Beer Festival 2013.

Great American Beer Festival 2013.

Intresset för den amerikanska hantverksölen har fått branschen att inte riktigt hänga med i utvecklingen. När möjligheten att boka en en plats för bryggerierna festivalen öppnades i tisdags så var det många som försökte få en plats, så många att servern som hanterade anmälningarna nästan gick ned. När alla platser var fyllda, festivalen kan ta emot 600 bryggerier, så var det fortfarande hundratals bryggerier som inte hade fått plats.

– Vi har försökt att göra festivalen större men vi har helt enkelt inte lyckats hålla jämn takt med utvecklingen, säger en talesman för Brewers Association till Huffington Post.

BA räknar med att det finns 2514 bryggerier och bryggpubar i USA – en uppgång med 20 % bara sedan 2012! Och den växande mängden bryggerier tillsammans med det växande intresset från öldrickare gör att många vill vara med och visa upp sina öl – inte bara på the Great American Beer Festival.

Mark Irvine från No-Li brewhouse säger till Huffington Post att det stora antalet bryggerier gör att kampen om plats på hyllorna i affärer och restauranger och barer blir betydligt hårdare och att det är svårt att hitta bryggare som har rätt kompetens, att gå från att vara en van hembryggare till att driva ett kommersiellt bryggeri är inte det lättaste.

De amerikanska hantverksbryggerierna producerar cirka 6,5 % av ölen i USA medan deras produktion står för dryga 10 % av värdet på försäljningen enligt siffror från 2012.

Biljetterna till the Great American Beer Festival släpps den 31 juli. Själva festivalen hålls den 10 till 12 oktober.

Text: Joel Linderoth

Tags: , , , ,

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.