Nytt rekord för amerikansk hantverksöl

| juli 29, 2013

Den amerikanska hantverksölmarknaden fortsätter att växa så det knakar. När Brewers Association presenterade siffrorna för första halvåret så visade de på en ökning med 15 procent – räknat på försäljningssiffror. Ökningen i volym var 13 procent. Bryggerier i USA.

– Efterfrågan på öl som produceras av små och oberoende bryggerier har aldrig varit högre, säger Paul Gatza från Brewers Association i ett pressmeddelande. Det visas av en ständigt ökande produktion och av att vi ser hundratals nya bryggerier varje år, fortsätter han.

Enligt statistiken från BA finns det nu 2538 bryggerier och bryggpubar i USA vid utgången av juni 2013 – en ökning med 446 bryggerier sedan samma tid förra året. Hantverksbryggerierna i USA sysselsätter omkring 108 000 personer om man räknar in både heltidsanställda och deltidsanställda.

Ett av de bryggerier som ökar allra mest är Sverige-favoriten Oskar Blues från Colorado. Bryggeriet, som idag har två bryggerier, ökade sin produktion med 38 % enligt ett pressmeddelande från bryggeriet. De båda bryggerierna, det första i Colorado och det andra i North Carolina, bryggde tillsammans 85 750 barrels under 2012, det nya bryggeriet i North Carolina väntas ensamt i år att brygga 50 000 barrels med öl.

Antalet bryggerier i USA i år har inte varit så stort sedan 1870 enligt Brewers Association.

Text: Joel Linderoth

Fotnot: En barrel är cirka 117 liter enligt amerikansk standard.

Tags: , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.