Brooklyn intar Sverige med festival

| juli 30, 2013

Brooklyn brewery-invasionen i Sverige fortsätter. Inte nog med att krogkedjan O’Learys varit i New York och bryggt öl hos New York-arna och att det amerikanska bryggeriet är med och startar ett nytt bryggeri, de är även med och anordnar den årligt återkommande kulturfestival. Lämpligt nog betitlad Brooklyn/Sweden

Brooklyn Sweden.

Brooklyn Sweden.

Festivalen, som hålls på Debasers olika ställen i Stockholm och i Malmö, innehåller musik och film från den världskända delen av New York och syftar till att sprida nydanande amerikansk kultur i Sverige. Och att sälja öl så klart….

“I år satsar vi större på maten och drycken, vi lägger dessutom mer krut på filmen och konsten och vi mixar det till något nytt, något som vi är ganska säkra på att ni inte sett i Sverige tidigare”, säger Debaser på sin sajt.

Brooklyn brewery har gjort ett fantastiskt intåg i den svenska ölvärlden och tillsammans med importören Carlsberg har de än så länge lyckats med konststycket att både attrahera ölkännare och bli en basöl hos delar av de ölnyfikna samtidigt som man behåller en hel del hipstertrovärdighet. Det är väldigt snyggt balanserat… 

Bar Brooklyn.

Bar Brooklyn.

Brooklyn/Sweden syftar till att öka på hipster-trovärdigheten, om nu någon skulle tveka om det, och hålls den 22-25 augusti på Debasers olika ställen på Södermalm i Stockholm och i Malmö.

Dessutom har Debaser sedan några dagar också startat en ny bar på sitt nya etablissemang på Hornstulls Strand i Stockholm. Den nya baren har klara influenser från New York och lystrar till namnet Bar Brooklyn. Var husölet kommer från? Ja, gissa. 

Text: Joel Linderoth

 

 

Tags: , , ,

Category: Senaste Nytt

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dake skriver:

    Hoppas utbudet av just Brooklynöl ökar i den baren. Än så länge såg jag bara att de hade två på fat samt två ifrån Carlsbergs mer standard portfölj. Det var inte så imponerande. Jag vill som sagt inte döma ut stället första veckan dom har öppet.

  2. dake skriver:

    Ja, det var fatölen jag talade om på burk/flaska fanns ngra fler.

  3. BeerSwedenJoel skriver:

    Det ska bli kul att se, jag har inte hunnit förbi ännu. /Joel