Brekeriet firar 10 månader med grym uppställning

| juli 27, 2013

Bröderna Ek från Brekeriet har bråda dagar. Inte nog med att de bevistar Köpenhamn för en tap take over på Mikkeller & Friends den 31 juli, de firar dessutom 10-månaders-jubileum som bryggeri lördagen den 3 augusti med ett spännande ölkalas.

Roken från Brekeriet.

Roken från Brekeriet.

Vid tap take overn, som inte är total (!), så laddar de med 6 kranar på Köpenhamnskrogen och när det sedan är dags för Brekeriet-kalas så blir uppställningen enorm. Inte bara av egna öl utan även av andras öl….

Kolla in den här listan….

Saison
Funkstarter
Brillant
Cassis
Argouse
Ligero
Bretty Boop
Rosaldin
Roken
Brettporter
Öl med apelsin
Öl med ingefära
Öl med granskott
Porter med enbär
Öl med salt och koriander
Rököl med brett och bakterier

Dessutom tillkommer öl från flera andra bryggerier – man kan bara ana att det är plats för några specialare….

Om man har möjlighet så är uppenbarligen Djurslöv utanför Malmö platsen att vara på lördagen den 3 augusti. Om man, som jag, är på kalas 66 mil norröver så får man bara hoppas på att ölen håller hyfsad stil där också. Man vet liksom att det inte kommer kunna matcha….

Allt om evenemanget hittar du på Brekeriets Facebook-sida.

Text: Joel Linderoth
Foto: Robert Helberg

 

Tags: , , , ,

Category: Om BeerSweden, Senaste Nytt

Comments are closed.