Nu trycks Sveriges nya öltidning

| juni 18, 2013
℅ Hops - ny tidning om öl.

℅ Hops – ny tidning om öl.

Nu trycks den – Sveriges nya öltidning c/o Hops. I veckan efter midsommar är det dags att bläddra i den då den skickas ut till prenumeranter och andra. Det är en stor satsning för initiativtagaren Pelle Stridh och vi frågade, helt naturligt, hur det känns.

– Otroligt spännande och väldigt annorlunda mot att vara skribent på en blogg eller liknande.
Hur har gensvaret varit?
– Väldigt positivt. Väldigt sort engagemang från vissa bryggerier och importörer i Sverige, men även utomlands. Sen är det självklart många som avvaktar tills första numret kommit ut.
Varför kommer tidningen just nu?
– Det var nog mest en slump. Att jag träffade Miguelangel von Meyer och Johan Holm på en Beer Makers Dinner med Sierra Nevada i höstas var det som startade tankarna. De hade erfarenheten från tidningsbranschen och jag kunde en del om öl. Alla tyckte vi att en tidning behövdes och i våras kändes tiden mogen.
Vad kommer den innehålla?
Det blir något för alla med intresse för öl. Utvecklingen av svensk ölkultur under 25 år, intervjuer, resereportage, do-it-yourself för hembryggaren, ölskola, ett fantastiskt inspirerande reportage om öl och mat med fokus på sommar och grill och massvis med nyheter från både Sverige och resten avvärlden.
Vad har ni för skribenter?
– Jens Skrubbe, Marianne Wallberg, Johan Lenner, Jonas Lundgren, Robert Lagerstöm, Johan Kronqvist och jag själv. Sen har vi två riktiga redaktörsproffs i form av Annika Munter och Maja Persson som hjälpt oss att få till texterna.
Du har varit i Italien och i London och gjort ölreportage – var ska du härnäst?
– Som planerna ser ut så blir det allt från en Sverige-turne till ett antal besök till USA. Men som sagt, allt är på planeringsstadiet ännu.
Kommer man kunna skaffa tidningen på många ställen i Sverige?
– När första numret kommer ut så är det i första hand via vår egen sajt den kan köpas. Vi har även en del samarbeten på gång med pubar och andra samarbetspartners. Vi för också en dialog med de etablerade distributörerna.
Du har en ölsajt och nu en öltidning, du har en ölkrog och anordnar provningar och gör en massa andra ölrelaterade grejer, vad funderar du mer på? Ölmässigt alltså!
– En öl-version av filmen Sideways kanske! och så har jag en väldigt speciell Beer Makers Dinner som jag går och funderar på.
Till sist, när kommer tidningen?
– Den går på tryck veckan efter midsommar, så förhoppningsvis finns den tillgänglig första veckan i juli.
Lycka till!
– Tusen tack!
Du hittar c/o Hops på Facebook här.
Text: Joel Linderoth

Tags: , ,

Category: 5 frågor, Senaste Nytt

Comments are closed.