Ute är inne i Malmö

| maj 2, 2013
Pretzel på Nya Tröls biergarten.

Pretzel på Nya Tröls biergarten.

Om man gillar att dricka öl ute så är det bäst att det är varmt. Och ska det vara varmt i Sverige vid den här tidpunkten på året så är det Skåne som gäller. För att på något sätt knyta ihop den säcken så startas i Malmö inte mindre än två ölträdgårdar på kort tid, den ena öppnade igår och den andra imorgon. Inte illa!

Hamnmästaren, som öppnar imorgon, drivs av Malmö brygghus och ligger precis vid Malmö centralstation i en fastighet som tidigare huserade hamnmästaren i för Malmö hamn. Nu är huset omgjort och har dessutom fått en trädgård som snart kommer intas av öldrickande skåningar och andra.

20 öl på kran och 120 flasköl kan nog tillfredsställa de flesta. I hamnträdgården kommer det finnas utrymme för 340 sittande gäster.

Den andra ölträdgården i Malmö, som öppnades igår, ligger vid Karlskronaplan och drivs av samma gäng som driver Nya Tröls Bar & restaurang. Utbudet är inte lika stort som på moder-restaurangen – ännu – men det finns uppenbarligen pretzels, en alldeles för sällan sedd delikatess på svenska krogar.

Text: Joel Linderoth
Foto: Nya Tröls Bar och restaurang

Tags: , ,

Category: Krog & Bar, Senaste Nytt

Comments are closed.