Hippofae från Dugges

| maj 28, 2013
Hippofae från Dugges.

Hippofae från Dugges.

Man kan väl säga att Dugges tillhör de mer etablerade aktörerna i öl-Sverige. Göteborgsbryggeriet levererar praktfulla öl med säker kvalitet och de gör det med stor bredd dessutom; allt från folkölen Brandmästare Andréns törstsläckare till stouten Kals till IPA:n Holy Cow – alla i god form.

Och nu kommer ytterligare en Dugges-öl i god form – Hippofae. Det här är en öl som är bryggd tillsammans med danska Anders Kissmeyer och det är inte den vanligaste av öl direkt. Stilen är saison och i ölen har bryggarna bland annat tillsatt bär och örter – i synnerhet havtorn – och ekologiskt odlat malt. Nordiska råvaror i alla steg.

Resultatet är härligt! Här finns en lätt disig, gul färg med lite orange stick, en fruktig, lätt citrusig och framförallt ananasaktig jästighet i doften. Smak i samma område; lätt jästigt örtig, tydliga fruktiga och lätt söta toner och en lite dov, fyllig och härlig smak. En antydd pepprighet i eftersmaken. Ölen har en lätt likhet med en belgisk wit och den där svårfångade saison-karaktären mitt i allt. 

Bra ju! Riktigt bra till och med. Ölen kostar 29,90 när den lanseras på Systembolaget på lördag och den kommer jag att köpa fler av – snyggt balanserad öl från Göteborg går hem hos mig.

Text: Joel Linderoth
Foto: Joel Linderoth

 

Tags: ,

Category: Recensioner, Senaste Nytt

Comments are closed.