Saison Dupont

| april 17, 2013
Saison Dupont.

Saison Dupont.

Det här är en av mina absoluta favoritöl. Den kostar i Sverige 23 kronor och 90 öre och ger så mycket smak i varje centiliter så det är inte klokt. Och inte bara smak, där finns kultur, känsla, matglädje och livskraft också. I en enda flaska.

Men den säljer för lite. Denna lilla öl med det stora innehållet säljer för lite så från att ha varit ett hopp på systembolagshyllan så blir den nu ett sänke i beställningssortimentet. Där ingen kommer att hitta den – om man inte letar väldigt noga. Dessutom med kollikrav.

Den svenska ölscenen må vara på väg framåt men det finns händelser som pekar åt ett annat håll. Detta, att Saison Dupont försvinner från hyllorna, är ett sådant. Det är faktiskt helt sjukt att en sådan här öl inte anses få plats på Systembolagets hyllor när det finns flaskor och burkar benämnda x, y och z som står där och bara grinar oss i ansiktet. 

Fan.

Text: Joel Linderoth
Foto: Robert Helberg

Tags: ,

Category: Photo Gallery, Senaste Nytt

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mats B skriver:

    En bra saison is da shit, men den är ännu mycket bättre på fat. Fanns på DeKlomp här i Linkeboda för någon vecka sedan.

  2. BeerSwedenJoel skriver:

    Låter fantastiskt gott! /Joel