Nyhetskollen – Sylvia, Fängelset, Rover och öl-tv

| april 4, 2013

Café Sylvia i Eskilstuna, som bland annat drivs av Pelle Stridh på Alltomöl.nu, har haft stängt i några dagar för snabbrenovering. Idag klockan 16 öppnar man igen – med lite snyggare inredning och härliga matchningar mellan mat och öl! Besök anmodas!

Ny meny på Café Sylvia.

Ny meny på Café Sylvia.

Fäviken och Mikkeller kommer att brygga en öl tillsammans när Mikkel Borg Bjergsö är på plats på krogen för en spektakulär lunch. Fäviken har ett eget bryggverk och efter avslutad lunch kommer det bryggas – ett öl som så småningom kommer serveras på krogen.

Bryggeri Fängelset i Västervik söker finansiärer med bryggeridrömmar. Drivande bakom det kommande bryggeriet är amerikanen Kevin Zelnio och han skriver så här på bryggeriets Facebook-sida: “Have you ever wanted to own a brewery but did not have tons of money lying around? Why not invest in our brewery instead! We are opening up the company to private investment at the moment to raise a small bit of capital that the bank is requiring of us. Each share entitles the shareholder to 1% ownership stake in the brewery and it’s annual profits. For example, buying 5 shares would entitle you to 5%. “

Den 16 april startar en ny tv-serie på SVT – Den stora ölresan. Programmet innehåller “En resa genom ölets Europa. Bland skummande bägare och hängivna öldrickare, politiska intriger och dolda marknadskrafter” – här finns ett kort smakprov.

Brygghus 19 i Karlshamn har fått fart på leveranserna och nu finns de på flera krogar i Blekinge. Senaste tillskottet är Brasserie Fridolf i självaste Karlshamn så nu kan Karlshamnsborna dricka lokal öl på riktigt.

Fina ölkrogen Rover i Göteborg bygger om. Följer arbetet gör man enklast på krogens Facebook-sida där det kontinuerligt uppdateras med bilder. En riktigt bra ölkrog ska bli ännu bättre!

Jemtehed & Brande, det lilla bryggeriet i med säte i Jämtland, börjar bli varma i kläderna. Senaste ölen, Mighty Mofaza, ryktas vara toppenbra och serveras bland annat på Jazzköket i Östersund. Etiketten till Naughty Burt’s går inte heller av för hackor. Dock! Jag har inte testat ännu!

Text: Joel Linderoth

Läs mer: Du hittar fler nyhetssvep här!

Naughty Burts från Jemtehed och Brander.

Naughty Burts från Jemtehed och Brander.

Tags:

Category: Senaste Nytt

Comments are closed.