Nathalius från Omnipollo – ny öl på torsdag

| april 29, 2013
Nathalius från Omnipollo.

Nathalius från Omnipollo.

Omnipollo, det svenska fantombryggeriet som drivs av Henok Fentie och Karl Grandin, är inte som alla andra. För när de lanserar sin kommande öl så görs det i all hemlighet utan något PR-arbete. På torsdag kan du beställa den nya ölen – en imperial IPA vid namn Nathalius.

– Vi försökte att hålla den hemlig så länge det gick, säger Henok Fentie. Nathalius är det ljusaste ölet vi bryggt. Det är som en kontrast till det mörkaste ölet i vår line-up – Agamemnon – som släpps samtidigt, berättar han vidare.

Var kommer namnet ifrån?

– Namnet är en hyllning till vår kompis Nathalie, det var hon som förde samman mig och Kalle för första gången. Och det har ju gått bra.

Nathalius lanseras i beställningssortimentet nu på torsdag och är enligt Henok Fentie en fjäderlätt imperial IPA som bryggts för sommaren. Den innehåller bland annat ris och majs.

Etiketten, som vanligt när det gäller Omnipollos etiketter, är inget dussinverk direkt. Det är en bild gjord i marmoreringsteknik och det är inte bara färg i färgen utan också öl…. Från Omnipollo så klart!

Uppdaterat 29/4 21:25: Nathalius har blivit försenad med några veckor.

Text: Joel Linderoth

Tags: , , ,

Category: 5 frågor, Senaste Nytt

Comments are closed.