Hornstull Honey Amber Ale nu på Systembolaget

| april 26, 2013
Hornstull Honey Amber Ale.

Hornstull Honey Amber Ale.

Alla öl har sin historia. Hornstull Honey Amber Ales historia började med att man i staden Stockholm bestämde sig för att bygga en galleria. Gallerian skulle inte ligga var som helst utan i området Hornstull på Södermalm i huvudstaden. För den som kan sin nutidshistoria så är kombinationen galleria och Hornstull inte av godo – där galleria står för en något urvattnad passar-alla-alltid-attityd så är Hornstull mer av passar-några-då-och-då i sin prägel.

Många har förfasats över hipsterifieringen av Hornstull, en klassisk arbetarstadsdel har blivit en trendföljande favoritgeografisk del och där skulle man alltså lägga en galleria. Vad är sant? Vad är myt? Jag vet faktiskt inte men jag vet att Hornstull är som de flesta platser på jorden, till viss del trevligt, till viss del otrevligt.

Alltnog, de som förfogar över fastigheten där gallerian har byggts är Bonnier Fastigheter. I spånandet kring potentiella hyresgäster (inte H & M, inte Dressman, inte allt som finns på alla andra ställen – uppdaterat; H & M finns tydligen här också…) så insåg man att man ville ha ett bryggeri i området. Klart Hornstull ska ha ett bryggeri! Nu blev det inte så – bryggeriet blev en öl.

Men inte bara en öl. För den här ölen bryggs hos Pang Pang Brewery och när Fredrik Tunedal brygger så brygger han bra. Och när han dessutom brygger med honung plockad i Tantolunden några 100-tals meter från Hornstull så blir det kanske ännu bättre? Lokalt, snyggt och med bra kvalitet. Ölen har fram tills nu bara funnits på krogen Linje 10 – i Hornstull – men från och med nu så finns den på Systembolaget. På tre bolag. Där ett ligger i – Hornstull!

Se där, lite modern ölhistoria på…… 4 minuter! De som ligger bakom själva ölen heter Hornstulls bryggerisällskap.

Och just det, det blev ingen galleria. Det blev en handelsplats! Lite modern språkekvilibristik klarar det mesta!

Text: Joel Linderoth

Tags: , , , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.