East India Pale Ale från Brooklyn brewery

| april 20, 2013
East India Pale Ale från Brooklyn brewery.

East India Pale Ale från Brooklyn brewery.

Garrett Oliver kommer till Sverige. Det är en imponerande resa som den karismatiske bryggaren från Brooklyn ställer till med när han kommer hit med början på Akkurat den 22 april och sedan via stopp på Urban Deli i Stockholm, American Table i Stockholm och Hotel Post i Göteborg. Och baske mig om han inte hinner med en Tap take-over på Akkurat också mitt i detta hektiska schema.

De flesta biljetterna till matevenemangen är sålda sedan länge men att kunna gå och ta en öl på Akkurat med mr Oliver den 25 april känns som en given hit. Och alla får plats! Bland ölen som kommer serveras hittar man Marys Maple Porter, Pennant Ale ’55 och Blast! Bland många andra.

Och så East India Pale Ale förstås. En öl som finns på alla bolag i Sverige, en imponerande resa det också. Och som är ett självklart val när man vill dricka en vanlig ale med hög kvalitet – om inte annat för den vackra färgställningen på etiketten.

Och just det, nu ska Garrett Oliver inte bara bjuda på öl och mat, han ska leta fram en eller flera bryggare till Nya Carnegiebryggeriet under sin tid i Sverige. Några bryggare som är extra nervösa just nu…? Som är bokade på intervju? Ska bli väldigt intressant att se vilka det blir….

Text: Joel Linderoth
Foto: Robert Helberg

Tags: , , , ,

Category: Photo Gallery

Comments are closed.