Världens bästa öl är magiskt gott säger ölexperten

| mars 5, 2013

Om du nu tyckt att februari och mars-lanseringarna på Systembolaget varit i tyngsta laget. Och kanske att ölnyheterna varit lite för frekventa för att det ska kännas bra. Så…. Så….. Så kanske du inte vill läsa om att världens bästa öl släpps på Systembolaget om några dagar? Och att du har en unik chans att köpa den? Inte? Jo, det vill du nog. 

Jens Skrubbe på Pressklubben.

Jens Skrubbe på Pressklubben.

 

Rör du dig i ölkretsar så är det här så klart ingen nyhet, det är ett faktum. Världens bästa öl släpps på Systembolaget den 7 mars klockan 10 och det enda du behöver göra är att gå in på Systembolaget.se och klicka hem en flaska.
För 125 kronor.
Det är billigt.
Tänk bara på vad världens bästa vin skulle kosta om du fick möjlighet att köpa det på Systembolaget…. 

Westvleteren 12 är ett öl som bryggs på trappistklostret med samma namn och som i vanliga fall endast säljs på klostret där det tillverkas. Och bara där. Men för några år sedan var munkarna tvungna att få in pengar snabbt till reparationer av klostret och eftersom de inte tillåts samla pengar på hög så sökte de, och fick, tillstånd att sälja öl även på export och det är delar av detta parti som nu landat i Sverige och som nu du kan köpa. Bara så där.

Men är det verkligen världens bästa öl? Ja, det rankas högst på de större öl-bedömar-sajterna som finns runtom i världen och även om det är fantastiskt så är det väldigt svårt att säga att det är det bästa.

– Det är ett fantastiskt öl, ja rentav ett magiskt gott öl, säger Jens Skrubbe som är barchef på Pressklubben och en av Sveriges mer bedruckna på belgisk öl. Den är otroligt balanserad och en riktig smakbomb där man kan sitta och leta smaker i det oändliga. Men det är så klart exklusiviteten och att den är så svår att få tag i som gör den så speciell, säger Skrubbe.

Westvleteren 12, som är en öl i stilen quadrupel, är ett av tre öl som bryggs på Westvleteren och i vanliga fall kan man bara köpa den på själva bryggeriet och bara i ett begränsat antal flaskor per person. Man måste dessutom ringa och boka själva köpet i förväg – allt för att förhindra att ölen köps som en investering och inte som en dryck.

Dock, det undantag som bekräftar regeln, renoveringsförsäljningen, gör nu att du kan köpa en flaska av denna sägenomspunna öl, med början den 7 mars klockan 10 och med slut några minuter (eller hur fort kommer det gå egentligen?) senare. För om Systembolagets webbsajt håller måttet så kommer de 1500 flaskorna till ett pris av 125 kronor styck ta slut väldigt, väldigt fort.

Och förresten, inte bara en flaska, varje kund får köpa 4 flaskor var, så länge de räcker….

Hur du gör för att köpa? Du registrerar ett konto på Systembolaget, ser till att vara tillgänglig vid en dator vid rätt tidpunkt och lägger din order. Sedan är det bara att hålla tummarna för att du var snabb nog!

Text: Joel Linderoth
Foto: Joel Linderoth

Läs mer: Jens Skrubbe är den belgiska ölens försvarare nummer 1 

Läs mer: Här hittar du de bästa ölställena i Köpenhamn

Tags: , , , ,

Category: Senaste Nytt

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Seb skriver:

    Holy shit. Får inte missas! 😀

  2. Lars skriver:

    Ganska precis 10:00:01 tryckte jag på boka-knappen och fick köplats, så det tog alltså slut på cirka en sekund.