Nyhetskollen – Mikkeller, Monks, Carnegie och ölmässa i Gbg

| mars 17, 2013

Mikkeller bar nummer 2 i Köpenhamn är nu invigd. Kranlistan på öppningsdagen var helt enorm och evenemanget hade bara på Facebook fått 1500 “jag kommer”-anmälningar. Konstateras kan att Köpenhamn har fått ytterligare ett ölställe av absolut världsklass. Att det kommer att vara ett “jagvardär”-evenemang är helt klart. Mikkeller har nu påbörjat planeringen av att starta en bar även i San Francisco. För oss som inte var i Köpenhamn så får man sikta på det istället….

Taplist från Mikkellers öppningsdag.

Taplist från Mikkellers öppningsdag.

Monks Café i Stockholm öppnar ett nytt bryggeri. Just nu letar man samarbetspartners och lokal och bryggeriet kommer, när det är färdigt, ha en kapacitet på 25 hektoliter. “Bryggverket kommer att ha en kapacitet i storleksordningen 25 hl, vilket gör det till ett mikrobryggeri med medelstor kapacitet. Vi vill brygga våra populära prisvinnare, våra samarbeten med vänner i internationella bryggsammanhang och givetvis även involvera våra kära gäster, medarbetare och samarbetspartners att hitta på spännande, nyskapande brygder.” Monks lanserade ett antal öl i beställningssortimentet den 1 mars, alla sålde slut direkt så marknaden finns definitivt.

Nya Carnegiebryggeriet fortsätter sin resa mot ett bryggeri. I dagarna la man ut jobbannonser för att hitta 3 bryggare och i april kommer Garrett Oliver till Sverige för att intervjua de hetaste kandidaterna. Om man någon gång skulle vilja hänga på och kolla vilka som söker och vilka som kallas till intervju så är det den här gången. Ambitionen är att bryggeriet ska öppna vintern 2013/2014. Och just det – när Garrett Oliver ändå är i stan så slår han till med en grym tap over på Akkurat i Stockholm…..

En öl- och whiskymässa i Göteborg verkar vara fantastiskt välkommen. Redan nu, nästan en månad före själva mässan, har man sålt nästan alla biljetter, något man inte kunde räkna med när planerna lanserades. Dessutom har man fått till en riktigt bra utställarlista….

Text: Joel Linderoth

Läs mer: Kallholmen fördubblar kapaciteten

Läs mer: Nya öl i beställningssortimentet

Tags: , , , , , ,

Category: Senaste Nytt

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Jarno skriver:

  Först hade jag tänkt skriva att ni borde länka mer till sakerna ni skriver om, men så såg jag i min RSS-läsare att det fanns länkar.

  På hemsidan syns det inte att ni lägger ut länkar eftersom de har samma färg som resten av texten.

  Jag använder senaste versionen av Google Chrome, men tog en titt med senaste versionerna av Firefox och Internet Explorer och där såg det likadant ut. Vore bra om ni kunde ändra länkfärgen i inläggen till samma gröna som ni har på resten av sidan.

  Vänligen,
  Jarno

  Ps. Ses på ölmässan i Göteborg!

 2. BeerSwedenJoel skriver:

  Hej Jarno!

  Sorry för sent svar – nu har jag kollat i olika läsare och du har ju rätt, länkarna är ju osynliga! Tack för att du sa till – det ska åtgärdas framöver! Och vi ses! /joel