Nyhetskollen – All in brewing, American Dream och Peppos Imperial Pale Ale

| mars 25, 2013

Bålsta bryggeri firar 1 år den 27 mars – de gör det bland annat genom att tävla ut fina ölglas. Bryggeriet har idag 2 öl tillgängliga på Systembolaget – båda klart köpvärda.

Bålsta bryggeri fyller 1 år.

Bålsta bryggeri fyller 1 år.

Brill & Co passar på att sänka priserna på några av sina öl den 1 april. Jo, du läste rätt, de sänker priserna. Skälet är att de nu kan köpa in större volymer och störer volymer innebär lägre priser och…. enkel matematik. Bland annat så sänks Mikkeller American Dream till 23,90 flaskan – det är den värd. Ja, den är värd mer. Men snart så kostar den mindre.

All in brewing – 031-bryggeriet som är på väg att byggas – lanserar snart sina nya öl. Den första gjordes av Toccalmatto i Italien och nu kommer två varianter, båda bryggda på norska Lervig. All In Lervig Collaboration Pale Ale and All In Lervig Collaboration Imperial Porter heter de och kommer premiäras på Stearin i Göteborg den 28 mars.

Mikkeller kommer till fantastiska restaurangen Fäviken och ställer till med världens godaste lunch”. Fäviken drivs av Magnus Nilsson som på den här filmen – ett Googletalk – pratar om att han vill brygga öl (bland annat). Så fortsättning lär följa….

Pang Pang-Fredrik har lanserat sin nya öl – Peppos Imperial Pale Ale. Lanseringen skedde på Ölrepubliken i Göteborg och för den som letar efter Pang Pangs öl ser man dem nu på fler och fler krogar. Till mångas glädje.

Brewdog creating #mashtag-beer.

Brewdog creating #mashtag-beer.

Funäsdalen håller på att få ett bryggeri. Enligt Östersunds-Posten kommer bryggeriet ligga på krogen Grönländare och kommer bland annat göra ett öl som har messmör i sig….

Brewdog brygger denna vecka en öl där du kan hjälpa till med utformningen. Ölen, den första Twitter-ölen. skapas via Twitter och använder sig av taggen #mashtag. Måndag till fredag denna vecka skapas receptet – sedan bryggs den och letar sig ut till hugade öldrickare när den är klar.

Karlshamns stolthet – Brygghus 19 – har precis levererat sina första fat till krogar i Blekinge. Först med att koppla på faten var Biobaren i Karlskrona.

Om jag säger Mid Sweden Beer & Whisky Festival – vad säger du då? Om du säger en öl- och whiskyfestival som hålls i Timrå den 18-19 maj så säger du rätt – det stämmer nämligen. Medverkar på festivalen gör bland andra Kallholmens maltbryggeri, Lundabryggeriet, Bishops Arms och Jämtlands bryggeri.

Text: Joel Linderoth
Foto: Respektive bryggeri

Läs mer: Yesterdays news from Dagens Nyheter 

Läs mer: Ölprovning med svenska ölsmaker

Tags: , , , ,

Category: Om BeerSweden, Senaste Nytt

Comments are closed.