Mikkeller matchar den godaste lunchen någonsin

| mars 23, 2013

Kommer ni ihåg programledaren Rebecca de Ruvo? Under en tid på slutet av 80-talet var hon ett hastigt uppblommande stjärnskott på den svenska mediehimlen, ledde sedan MTV-shower ett tag och var en perfekta inkarnationen av smartness och snyggo under ett antal år. Sedan försvann hon – i varje fall från min radar – tills jag för några veckor sedan hamnade på en blogg som hon skriver från London. I bloggen är det mycket cityliv i alla möjliga varianter och en hel del mat – krogar, barer och hemmamiddagar. Och av någon anledning så gillar jag att läsa sådant. Ett av inläggen handlar om när hon och hennes make drar till restaurangen Fäviken i Järpen utanför Åre och när jag läste det inlägget så insåg jag att jag hade fått ytterligare ett kulinariskt resmål att lägga in i reseplaneringen. Som om det inte räckte….. 

Fäviken in action.

Fäviken in action.

Dagen efter jag läst om de Ruvo goes Fäviken hittar jag en obläddrad Gourmet på kontoret. I en paus plockar jag upp den och slår upp den på måfå och… där tittar Magnus Nilsson på mig. Han står i en vit kockrock och långt hår och tittar på mig och skulle lika gärna kunna vara en sångare i ett neo-klassiskt rockband eller en lätt bedagad gymnasielärare som en mästerkock med världsrykte. Ja, alltså Magnus Nilsson är alltså mannen som driver Fäviken, en krog som ligger långt upp på listorna över världens krogar och som lockar foodiesar och smakletare från snart nog halva världen. Och som så smått börjat locka mig.

Så, dagen kommer nyheten att Mikkeller drar till samma ställe. Att de tar med sig ett gäng öl är väl självklart och att de kommer att vara öl som kommer att specialanpassas till varje liten rätt som serveras känns lika självklart det. Det handlar om en lunch och det handlar om en lunch som har en ganska hög målsättning.

”Vi ser fram emot utmaningen att laga mat som ska matchas med bara öl. Vi är också helt övertygade om att det kommer bli den godaste lunchen någonsin serverad, alla kategorier” säger Johan Agrell, sommelier på Fäviken.

Lunchen hålls den 12 april klockan 12 och den kommer att gå till historien. Vill du vara med om den så får du snabba på – platserna är bara 20 stycken och även om lunchpriset går upp mot 2000 kronor så är det ingen avancerad gissning att tro att de 20 platseran kommer att bokas upp ganska snabbt.

Nu funderar jag bara på hur man tar sig till Fäviken på billigaste sätt….

Text: Joel Linderoth
Foto: Fäviken Creative Commons

Tags: , , ,

Category: Öl & Mat, Senaste Nytt

Comments are closed.