6 saker jag funderar på just nu

| mars 27, 2013

Vad kommer första ölen från CAP vara?
Mattias Hammenlinds nya bryggeri startar med en rivstart – första ölen presenteras redan på En öl- och whiskymässa i Göteborg. Vad ska det bli?

Black IPA från Eskilstuna Ölkultur.

Black IPA från Eskilstuna Ölkultur.

Vem kommer bli huvudbryggare på Nya Carnegiebryggeriet?
Snart kommer Garrett Oliver till Sverige för att genomföra intervjuer bland de sökande till bryggarjobben på Nya Carnegiebryggeriet. Det skulle vara roligt att vara med på de intervjuerna – vem kommer de välja?

Vilket bryggeri kommer att byta etiketter nästa gång?
St Eriks bryggeri gjorde det, Eskilstuna Ölkultur gjorde det och… vem gör det härnäst? Den grafiska profilen är väldigt viktig i dagens ölklimat och rätt etikett kan skapa nya kunder.

Hur smakar Brekeriets nya öl?
Ja, jag vet att många redan har smakat den men jag har det inte – och eftersom jag storligen gillar Brillant, Saison och Funkstarter (tala inte om Cassis…..) så ser jag fram emot att smaka Breidur. Så fort som det är möjligt.

Vilken påsköl säljer mest?
Påskölslistan i år var ett trendbrott, hantverksbryggerierna slog volymproducenterna rejält. Men hur kommer statistiken se ut? Kommer Mariestads sälja mest ändå? Med största sannolikhet…. Men sedan då?

Vad kommer Sam Calagione säga?
Snart landar Dogfish-Sam landa i Sverige och snart kommer vi alla kunna höra honom berätta om sina öl. Vad kommer han att säga? Vad kommer han att göra? Vad kommer hända? Snart vet vi.

Text: Joel Linderoth

Tags: , , , , , ,

Category: Listor, Senaste Nytt

Comments are closed.