Nyhetskollen – Zips Brewhouse, White guide och Electric Nurse i påskskrud

| februari 8, 2013

Göteborgsetiketten Electric Nurse har just buteljerat det som kommer att bli debuten på Systembolaget. Easter Ale heter den och kommer i påskölssläppet i mars. Bland andra påsköl hittar vi bland annat Mohawk Black Coffee IPA, Sigtuna Påskweizen och Golgata Bitter från Dugges. Bland många andra…. 

Electric Nurse Easter Ale.

Electric Nurse Easter Ale.

Ytterligare ett bryggprojekt är på gång i Malmö – namnet är Zips Brewhouse och bakom det hela hittar vi Benny Sundberg – känd i ölkretsar i Sverige och annorstädes. Tanken är att bryggeriet/bryggpuben inte bara ska etableras i Malmö utan man siktar enligt sin Facebook-sida även på etableringar i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn bland andra.

Helsingborgs bryggeri kommer i mars att börja sälja sin lager på fat på Systembolaget. Dessutom kommer bryggeriet se till att man kan hyra en fatanläggning från bryggeriet om man tänker sig att ha storkalas hemma. Helsingborgs bryggeri har för övrigt rekordmånga 7445 gillare på sin Facebook-sida….

White guide har nu nominerat de som har chans att vinna utmärkelser på den stora White guide-galan som hålls i mars. White guide är en krogutmärkelse som de senaste åren utvecklats rejält med olika delar. Förra året var kategorin “Årets ölupplevelse” med för första gången, kategorin delas ut tillsammans med importören Galatea och urvalet bland de nominerade då kändes lite udda. Så även i år kanske? De nominerade är…. Jernberghska Krog & Café i Eskilstuna, Kock & Vin i Göteborg, Swedish Taste i Göteborg och Ölbaren i Åre. Tilläggas kan att utmärkelsen premierar samspelet mellan mat och öl – inte bara ölen…. Förra året vann Pubologi i Stockholm utmärkelsen…..

Text: Joel Linderoth
Foto: Electric Nurse

Läs mer: Fler nyhetskollar? Check it out!

Tags: , , , ,

Category: Bryggerier, Listor, Senaste Nytt

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Marc skriver:

  Nog för att hemsidor inte alltid är så uppdaterade (host, host) men är det ändå inte lite fascinerande att en restaurang som listar följande fem öl som sitt ölutbud nomineras till Årets ölupplevelse?

  “Våra ölsorter
  Jernberghska moderna lager 72 kr
  Jernberghska 10 ale 72 kr
  Lasko 33 cl kl III (Slovenien) 48 kr
  Lasko dark lager 48 kr
  Carlsberg Hof 44 kr”

 2. BeerSwedenJoel skriver:

  Vi hoppas väl att de har mer……? Väl? Väl?