Nyhetskollen – Ocean, Beerbliotek, Oppigårds och Omnipollo

| februari 6, 2013

Oceanbryggeriet släpper en ny öl som kommer att finnas på Rover och Ölrepubliken i Göteborg och Oliver Twist och Akkurat i Stockholm. MPA – mild pale ale – är stilen och den innehåller 4 sorters malt och 4 sorters humle. Alkoholhalt på 4,6 %. Härligt!

Omnipollo och danska To öl dukar upp till provning, den 20 februari är det dags och platsen är Bishops Arms på Folkungagatan. Eventet postades idag och baske mig sålde det inte slut direkt om jag inte är helt ute och reser. Ganska stort intresse! Det är fler datum inbokade på det som kallas the Brewmance Tour men på Bishops den 20:e så är det lite speciellt eftersom ölet som Omnipollo bryggt till New York-krogen Törst kommer att serveras direkt efter provningen. 12 fat till New York, 1 fat till Bishops på Folkis….. Och som sig bör heter ölet Törst . Och den öl som Omnipollo åker över för att brygga i USA? Agamemnon.

Agamemnon från Omnipollo.

Agamemnon från Omnipollo.

Haket i Göteborg lanserar i morgon sin egen imperial stout. Den är bryggd av danska Stronzo brewing och har den för bryggeriet sedvanligt kaxiga etiketten – väldigt snygg. Premiär i morgon den 7 februari på Haket.

Mer GöteborgsnyheterBeerbliotek har i veckan fått sitt bryggeri levererat. Nu återstår att bygga ihop det…. Och sedan brygga lite!

Oppigårds har bryggt ett nytt öl som är på väg ut till krogarna i detta nu. Brewers brown heter det och är inspirerat av den Fat Boy Brown som bryggdes förra året.” En ale som har en mjuk, fyllig karamell kombinerad med exotisk frukt och citrus från Amarillo, Chinook och Cascade.”

Text: Joel Linderoth

Läs mer: Fler ölnyheter hittar du här

Tags: , , , , , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.