Bästa ölställena i Köpenhamn

| februari 15, 2013

Köpenhamn är en fantastisk ölstad! Vi bad ölexperten Fredrik Johansen om tips på de bästa ölställena och vi ville att han skulle tipsa oss innan han blev jävig – i mars tar han posten som barchef på Mikkellers andra bar – en ölbar som kommer att bli väldigt populär redan från start. Så innan det sker så begav sig Fredrik till Köpenhamn för att hitta de allra bästa barerna och butikerna och detta är vad han hittade….. 

Charlies bar i Köpenhamn.

Charlies bar i Köpenhamn.

Charlies
Charlies pub är en genuin engelsk pub med hela 6 real ale pumpar, man serverar ingen mat men man får gärna ta med sig egen mat så länge man dricker deras öl. Förutom engelsk real ale så finns det lika många fatöl där man serverar både cider, stout och tysk pilsner. Personalen är engelsktalande och miljön är brittisk, det är ofta trångt här men alltid väldigt trevlig.
Pilestræde 33
www.charlies.dk

Mikkeller Bar
Mikkeller bar har 20 fatöl, 10 egna Mikkelleröl och 10 övriga ifrån välkända bryggerier. Sortimentet är alltid spännande och väldigt varierande. Flaskölssortimentet är extremt bra med flera av världens bästa öl på listan, det är bara plånboken som styr. Man serverar korv med pickles eller lagrad ost med senap som är perfekta tilltugg till ölen. Inredningen är väldigt hipp och designad men man blir alltid varmt mottagen och det är alltid mycket folk här.
Viktoriagade 8
www.mikkeller.dk

Fermentoren
Sören Parker Wagner som brygger öl under namnet Croocked Moon öppnade denna pub förra året, man har ca 15 fatöl med en bra mix på danska mikro, tyska rököl och såklart några av sina egna öl. Trevlig stämning med rockig musik och inredning med något en kaxig attityd gör detta till ett av mina favoritvattenhål i Köpenhamn. 

Fermentoren i Köpenhamn.

Fermentoren i Köpenhamn.

Halmtorvet 29c
Fermentoren på Facebook.

Örsted Ölbar
Örsted har 13 olika öl på fat och närmare 200 flasköl. Det spelas lugn musik och man kan spela både dart och foosball här. Man har ett väldigt brett sortiment men på fatsidan är det dansk och amerikanskt som dominerar. Man har flera egna öl som bryggs på olika danska mikrobryggerier som du inte bör missa.
Nørre Farimagsgade 13
www.oerstedoelbar.dk

Ölbutikken
Ölbutikken är en av världens bästa ölbutiker med ca 280 olika öl till salu, man uppdaterar ständigt sortimentet med nya och ovanliga öl framförallt ifrån USA, Danmark och Belgien. Alla öl står i kylskåp vilket gör att de håller bättre och man har alltid möjligheten att köpa en öl som ”drink in” dvs dricka den på plats.
Personalen är kunnig och hjälpsam, har du tur kanske Cantillon Blåbär som är en av världens mest eftertraktade öl och som bara säljs i Ölbutikken finns till salu när just du är där.
Istegade 44
www.olbutikken.dk

Barley Wine
En annan väldigt bra ölbutik som specialiserar sig på danska mikrobryggerier, bra priser och mycket trevlig personal. Förutom de ca 300 ölen som erbjuds så säljer man glas och presentkorgar med öl. 

Barley Wine i Köpenhamn.

Barley Wine i Köpenhamn.

Læderstræde 16
www.barleywine.dk

Kihoskh
Är en unik kiosk! En ganska liten kvartersbutik där man säljer bröd, kaffe, tidningar och allt annat som skall finnas i en kiosk, men det bästa är såklart att man säljer massvis med god öl. Mycket danskt men stort sortiment ifrån USA, England och många andra länder. Man gör bland annat ett flertal öl tillsammans med Mikkeller, som bara säljs på plats. Öppettiderna är otroligt bra med start ifrån tidig morgon och stängning efter midnatt.
Sönder Boulevard 53
http://kihoskh.dk/ 

Text: Fredrik Johansen
Foto: Fredrik Johansen

Läs mer: Ordna en ölprovning med svenska trender

Läs mer: Följ med till Prag och bryggeriet Pilsner Urquell

Läs mer: Håll koll med nyhetskollen

Tags: , , , , , , , ,

Category: Krog & Bar, Öl & Resor, Senaste Nytt

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Pulled pork med Guinness med öltips : BeerSweden | mars 17, 2013
  1. Anders Thomas skriver:

    Barley wine har flyttat, de finns nu på Admiralgade 21.

  2. BeerSwedenJoel skriver:

    Toppen – tack! /joel