Nyhetskollen – Möllebongen, Stolt lager, Lust och Mikkellers butik

| januari 29, 2013

Malmö brygghus lanserar idag en ny öl – Möllebongen. Rököl (bara en sådan sak!) och dessutom innehåller det hampa. Och för den som undrar över namnet…. ja, det finns ett torg i Malmö som heter Möllevången och som ligger nära Malmö brygghus och det är ju så klart förklaringen till namnet. Inget annat. Absolut inget annat. Nej då.

Möllebongen från Malmö brygghus.

Möllebongen från Malmö brygghus.

Ölet kommer inte finnas på Systembolaget.

Bygget av Brewdog Bar på Kungsholmen i Stockholm fortsätter och öppningen närmar sig allt mer. Facebook-sidan för Brewdog Bar Stockholm har uppnått aktningsvärda 3964 gillare i skrivande stund – väldigt imponerande på alla sätt. Magnus Svensson på Brewdog och Mankerbeer vill inte säga något exakt datum för öppningen ännu men säger att de jobbar på så fort det bara går. Kul! Och längre intervju med Manker om detta kommer senare….

Eskilstuna Ölkultur firar 10 år som förening. Och 5 år som bryggeri. Under de 5 åren har man konsekvent fortsatt att utöka ölportföljen och nu är det dags igen – med en stolt lager. Ölen, som har svensk pilsnermalt, tjeckisk Saaz-humle och tysk humle dessutom kommer att sikta direkt på den vanliga lagredrickaren och premiäras på lördag på bryggeriets pub.

Och inte nog med det, den nya ölen är dessutom först ut med bryggeriets nya utseende. En enhetlig profil ska plockas fram och om jag förstår det rätt så ska de gamla etiketterna skrotas. Men någon kanske kan få vara kvar? Som en reminiscens över en svunnen tid? Ska bli roligt att se. Och smaka!

Mikkeller ligger i så svetten lackar. Inte nog med att de projekterar en ny bar – tre gånger så stor som den första – de ska också bygga en ölbutik i anslutning till den nya baren. Med ett ölutbud som är som Mikkellers eget – fantastiskt! Till öppningen så kommer de bland annat ha en laddning med finöl från Three Floyds.

Och på tal om Mikkeller så kommer hans bror, alltså Mikkel Borg Bjergsøs bror, Jeppe Borg Bjergsø, starta en bar i New York. Till invigningen av baren, som heter Tørst, har Omnipollo bryggt en öl och Omnipollo kommer också illustrera en vägg i baren. Målningen sker i februari, invigningen av baren sker senare…. Och just det, baren öppnas tillsammans med Brian Strumke från Stillwater och Brian Ewing från 12 percent som importerar Omnipollos öl till USA.

Lust från Amager Bryghus.

Lust från Amager Bryghus.

Ytterligare en öletikett har stoppats av Systembolaget enligt det danska bryggeriets Facebook-sida. Denna gång är det Amager bryghus öl med namnet Lust som stoppas. Skälet? Vet inte riktigt men det var kanske för att personen på bilden ser lite lustfylld ut? Eller att alkohol inte ska förknippas med lust? Och om lösningen på problemet är det som ni ser till höger vet jag inte heller.

Text: Joel Linderoth

Läs mer: Fler nyheter? Bättre koll? Udda grejer? Kolla här!

Tags: , , , , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Jag personligen tycker att “Cheap Thrills” är stötande, då det för det första är en riktigt dålig öl och för det andra och tredje är att namnet enbart syftar på att den är billig men man blir full av den..

  2. Johan Anglemark skriver:

    Min gissning är att de anser att den tecknade tjejen på etiketten ser ut att kunna vara under 25, vilket hon onekligen gör. Så det var nog förutsägbart, hur korkad man än må tycka att regeln är.

  3. BeerSwedenJoel skriver:

    Just det, så måste det vara. Du har rätt. /joel