Nyhetskollen – Brekeriet, 99 bottles och Larz Kristerz öl

| januari 7, 2013

Skånska Brekeriet slog till med en bra start på det nya året och bryggde öl med danska Xbeeriment. Vad det ska bli är än så länge hemligt men brygden kommer att kunna avsmakas på några av vårens mässor och festivaler. Tidigare har Brekeriet bryggt tillsammans med tyska Pickener.

Brekeriet levererar även sitt allra första fat och öppningen av det sker högtidligt på Söder om Småland i Malmö på torsdag. Innehållet är BF2 och minst 2 av bryggeriets tre medlemmar kommer att vara på plats och mingla över en öl eller två.

Larz Kristerz stuff-öl. Foto: Larz Kristerz hemsida.

Larz Kristerz stuff-öl. Foto: Larz Kristerz hemsida.

Mora bryggeri har bryggt en öl till dansbandet Larz Kristerz. Ölet lanserades på en dansrestaurang i Evertsberg och kommer eventuellt att säljas på Systembolaget framöver. Förfrågan om att beställa ölet har i varje fall kommit till Systembolaget efter tillställningen i Evertsberg. Ölet heter “Stuff-öl, all the way baby”. 

Ölbloggen 99bottles.se har fått ett nytt utseende. Snyggt och betydligt ljusare är omdömet efter en första koll. Bloggen drivs av Tobias Göth och Joao Neves och är på engelska och vi har bland annat fått följa med bloggarna till Gotlands bryggeri, Jester King och Deep Ellum Brewing. Bra grejer!

Stefan Gustavsson på Mohawk Brewing är just nu på de Proef i Belgien och brygger minst en ny öl. Hemligt vad det ska bli än så länge men en sak är säker, det kommer vara kaffe i den…

Text: Joel Linderoth

Läs mer: Tidigare nyhetskollar hittar du här

Läs mer: Jens är den belgiska ölens försvarare nummer 1

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt

Comments are closed.