Mikkeller bjuder in till unik middag – vi är där

| januari 30, 2013

Finns det någon stad som är hetare än danska Köpenhamn när det gäller mat? Och i synnerhet när det gäller kombinationen öl och mat? Danska bryggarna bakom Mikkeller, To öl, Evil Twin och många andra har satt Danmark på världskartan med sina öl och restuarangen Noma har varit ett kulinariskt utropstecken i flera år. Bland många andra.

Mikkeller och Mielcke.

Mikkeller och Mielcke.

Så när bryggariet Mikkeller och krogen Mielcke & Hurtigkarl slår sina påsar ihop så reagerar man instinktivt med en spänd förväntan – vad ska de hitta på nu? Och så klart så blir det inte som i vanliga fall när det arrangeras Beer Makers Dinners – nej, med Mikkel Borg Bjergsø bakom rodret så blir det mycket mer.

Upplägget är som följer; under två kvällar serverar Mielcke & Hurtigkarl en samling maträtter som de aldrig tidigare har lagat. Dessutom serverar de öl till som aldrig tidigare har bryggts. Och som, kanske, aldrig mer kommer att bryggas.

“Both the kitchen and the brewery have done everything they can to create food and beer that is completely unique. All beer is made especially for the dishes they are to be enjoyed with, and it is therefore unique beer and unique food that you will not find anywhere else.”

Om man gillar det här med mat och öl så kan jag inte riktigt se att det finns något bättre ställe att vara på den 1 respektive 8 februari än på denna köpenhamnska krog…. men om man inte kan vara med så kan man i varje fall få läsa om middagen. Ölsommelier och Soon-to-be-Mikkeller-bar-boss och dessutom BeerSweden-skribenten Fredrik Johansen kommer nämligen bevista evenemanget och har, efter viss påtryckning, lovat att skicka rapporter i både text och bild som vi sedan kan njuta av här på sajten. Om allt går det som ska…..

Med tanke på ambitionsnivån hos både krögare och bryggare så kan det komma att bli…. vad säger man…. episkt!

Text: Joel Linderoth
Foto: Mikkeller

Tags: , ,

Category: Bryggerier, Krog & Bar, Öl & Mat, Senaste Nytt

Comments are closed.