Veckans kasse – Dugges, Baladin och Shepherd Neame

| december 20, 2012

Tre flaskor med helt olika karaktär. Men oj så bra alla tre….

Dugges Idjit! (89477) Dugges Ale- och porterbryggeri, 9,5 %, 33 cl, 39,20 kronor
Den här ölen är fullständigt lysande. Och den är det varje gång! Fullpackad med smak i spektrat rostat, mörk choklad och lakrits. En lätt syrlighet i eftersmaken som är lång. Underbar faktiskt. Finns i 3 butiker och i beställningssortimentet.

Dugges Idjit! från Dugges Ale- och porterbryggeri.

Dugges Idjit! från Dugges Ale- och porterbryggeri.

 

Baladin Super Bitter (11431) Birrificio Baladin, Italien, 8 %, 75 cl, 87 kronor
Utan att visa flaskan bjuder jag en kompis på ett glas. Han är ingen ölälskare och jag säger ingenting speciellt utan ger honom glaset bara. Han dricker. Stannar upp. Utbrister – oj, vad gott! Och det säger en hel del om detta öl som är riktigt bra! Det kombinerar en fyllig sötma med en skönt utmejslad beska – lite örtig, lite fruktig, lite söt. I en fantastisk flaska dessutom. 

Finns i 6 butiker och i beställningssortimentet.

Christmas Ale (11357) Shepherd Neame, Storbritannien, 7 %, 50 cl, 28,90 kronor
Det finns två dryckesögonblick som är mer mytomspunna än andra i den svenska kulturen – första semesterdagens första kaffekopp och julskinksölen den 23:e december. Och här är mitt val till julskinksöl i år – en brittisk knäckig, apelsinig, humlig julale som har en färg som kommer att skimra himmelskt mot de tända ljusen. Ett litet, litet alkoholsting piggar upp och lätta drag av örter i eftersmaken. Riktigt bra!
Finns i 164 butiker.

Text och foto: Joel Linderoth 

Läs mer: Här är tidigare kassar – fulla med god öl

Tags: , , ,

Category: Bryggerier, Senaste Nytt, Veckans Kasse