Världen runt – big vs small, Allt om öl-festivalen och big vs small igen

| december 16, 2012

Vilken ölvecka det varit! Diskussionerna har varit stora, åsikterna också och det märks verkligen att ölskriverierna i Sverige har fått upp ångan. Men hur ser det ut utomlands? Jo, tack bra. Här är tre artiklar som fått oss ännu mer läsintresserade än vanligt. Mycket nöje!

“There’s a huge debate in the craft world about us, all big brewers, because we’re like the enemy. We’re the other guys. They think we’re stealing their authenticity. What we say is, “Let the consumer decide.” If we’re authentic enough for the consumer, that’s authentic enough for anyone.”– SABMillers Graham Mackay om kampen mellan de stora och de små. I CNN Money. 

Alltomöl-festivalen.

Alltomöl-festivalen.

“Sweden sits at the intersection of three major brewing influences — the real ales of Britain, the Belgians, and the American hop-forward varieties. And most breweries choose to experiment with more than one of these in their portfolios.” – Michael Kiser, from bloggen Good Beer Hunting – skriver om sitt besök på Allt om öl-festivalen i år. Fantastiskt blogginlägg i en fantastisk blogg! 

“It’s a matter of taste, not arbitrary numbers. The real rub lies here: Over the last few years, craft beer sales have continued to grow while the overall beer sales in the U.S. have declined (i.e., macrobrewery sales have declined). In reaction to this trend, global beer companies have either purchased or invested in existing (now not) craft beer breweries, or expanded their portfolios with new subsidiary craft-emulating beer brands that offer styles beyond the lager and lite lager. These beers aren’t intrinsically bad. But, the labels don’t always disclose the parent company, and that’s seen as a problem.” – Chris Staten skriver i Draftmag.com om den hetaste debatten i ölvärlden i veckan – den om hantverksölen i USA.

Text: Joel Linderoth

 

Tags:

Category: Bloggar, Senaste Nytt

Comments are closed.