Ölbloggare hotades med rättsliga åtgärder efter artikel

| december 6, 2012

Den brittiske ölkännaren, författaren och bloggarenPete Brown är en riktigt intressant ölpersonlighet. Hans böcker om publiv (Man walks into a Bar) och den brittiska IPA:n (Hops and Glory) är modern öllitteratur av bästa slag – välskrivet, underhållande, fascinerande läsning av en kaliber som vi i Sverige än så länge inte sett så mycket av.

Pete Brown. Foto: Pete Brown beer blog.

Pete Brown. Foto: Pete Brown beer blog.

Hans blogg är även den en riktigt underhållande och välskriven historia med bloggposter om allt möjligt men med öl som gemensam nämnare. I förra veckan läste jag en helt fantastisk artikel där, den handlade om lanseringen av en australisk öl i Storbritannien och Pete Brown gick totalt bananas över hur den marknadsfördes – bananas på ett underhållande, relativt elakt men väl underbyggt sätt. British style.

Det skulle han inte ha gjort. Några delar i artikeln var felaktiga och även om det inte verkar vara författarens fel så riskerade han juridiska påföljder om han inte plockade bort texten. Vilket han nu har gjort.

Mina kunskaper om det brittiska juridiska systemet är för bristfälliga för att jag ska kunna avgöra om en stämning skulle ha något att hämta men inom kort ska den australiske ölproducenten och den brittiske bloggaren mötas och testa ölen som allt handlar om.Och prata lite tippar jag….

Du kan läsa historien om det hela här och om du är snabb så kan du läsa originalposten på den cachade Google-sidan här. Den är tämligen underhållande.

“You know how every now and then, you come across something so awful, so unmitigatingly, staring-into-the-face-of-Satan-during-a-long-dark-night-of-insomnia DREADFUL, that even though you simply want to put it out of your head and forget it, you keep coming back to it?”

Läs mer: Häng med till Bar Central på Södermalm

Tags: , ,

Category: Bloggar, Senaste Nytt

Comments are closed.