Nyhetskollen – Jackdaw, Tipp Tapp och Söder om Småland

| december 11, 2012

Jackdaw Brewery i Uppsala ska förhoppningsvis börja producera sina öl kommersiellt nästa år. De letar just nu efter en lokal och så snart den står klar så kan de börja brygga. Målgruppen för den av bloggare hyllade ölen är krogar i Uppsala och Stockholm enligt ölbloggen Portersteken. 

Jackdaw Brewery i Uppsala.

Jackdaw Brewery i Uppsala.

Hornstulls Bryggerisällskap, som tillsammans med Pang Pang brewery, skapade ölen Hornstull Honey Amber, är på gång med en ny laddning av samma öl. Det första batchen var på endast 300 flaskor och de är snart (nu?) slutsålda. Den nya batchen ligger på 1500 flaskor. Ölen säljs bara på krogarna Beijing8, Linje 10 och Tjoget vid Hornstull på Södermalm i Stockholm just nu men tanken är att fler krogar i området ska sälja den framöver.

Oliver Twist på Södermalm kommer att fira sitt 20-årsjubileum rejält i maj nästa år. För själva evenemanget har man skapat en egen Facebook-sida och många tror att detta skulle kunna bli årets ölfest – alla kategorier…. rejält med specialöl från USA kan man säkert räkna med.

Malmö fick i helgen en ny ölbar – Söder om Småland. Baren kommer att ha ett intressant utbud av öl av hantverkskaraktär och inredningen ska vara en rejäl kontrast till “vanliga” ölbarer – ljust och personligt. Mottagandet verkar ha varit gott….

Karlskrona får också en ny ölkrog inom kort – Biobaren. Den får dessutom en egen öl som produceras av Ängö Kvartersbryggeri.

Ängö kvartersbryggeri plockar bort en av sina öl ur produktionen – Höga Höjders Ängöl. Enligt vad som sägs kommer den att pensioneras för gott…

Biobaren i Karlskrona.

Biobaren i Karlskrona.

Utställarna till nästa års ölfestivaler börjar bli klara. I den för året nya öl- och whiskymässan i Göteborg är bland andra Nils Oscar och Oppigårds klara och till Linköping Beer Expo är det klart med Oceanbryggeriet och Motala brygghus som exempel.

Julölsförsäljningen är i full gång och en av årets storsäljare kommer att bli Tipp Tapp från Falcon/Carlsberg. Henric Byström på Carlsbergs bekräftar att den säljer rejält och att räknar med att sälja slut hela produktionen före jul. Ska bli intressant att se statistiken när den blir tillgänglig.

Text: Joel Linderoth

Fler nyhetstips? Mejla! joel@beersweden.se

Tags: , , , , , , ,

Category: Bloggar, Bryggerier, Krog & Bar, Senaste Nytt