Nyhetskollen – en riktig stor stark, Brygghus 19 på gång och de Klomp 4 år

| december 12, 2012

Strömsholms brygghus kommer att lansera en öl betitlad En riktig stor stark. Ölen är inspirerad av Kjell Höglunds gamla slagdänga “En stor stark” och på etiketten är Höglund själv avporträtterad.

En riktig stor stark från Strömsholms brygghus.

En riktig stor stark från Strömsholms brygghus.

Krogen de Klomp i Linköping firar 4 år den 17 december. Krogens ölutbud är vida känt och arrangerar med jämna mellanrum ölprovningar, bland andra anförda av bloggaren Magnus Bark. Grattis!

Malmö Brygghus har precis bryggt det vinnande bidraget i Maltes hembryggarfestival – Else If. Hannes Gruber har gjort receptet och han beskriver den som “en nattsvart nörd-imperial stout utan geléhallon”. Den kommer så småningom finnas på några ölbarer runt om i Malmö.

Malmö Brygghus kommer också lansera sin “nya” Cacao-porter på Systembolaget i januari. Ölen kommer att handtappas och receptet är uppdaterat och bryggarna tycker nu att de fått koll på hur kakaon verkligen fungerar i bryggningen. Lanseras den 2 januari.

Anders Fridén på FrEQuency Drinks har varit med och bryggt en öl på Great Divide i Denver. Under ett konsertbesök, Anders Fridén spelar ju i In Flames, besökte han bryggeriet och hjälpte till att brygga en belgisk wit – HeyDay – som kan komma till Sverige under nästa år. Kanske?

Amerikanska bryggeriföregångarna i Sierra Nevada har skapat en ny sajt. Värt att hamna på nyhetskollen? Ja, den är på något sätt grunden för hur man skapar en sajt som både är informativ, snygg och hantverksbryggarmässig. Snygg som bara den!

Karlshamnsbryggeriet Brygghus 19 kommer att få sitt bryggverk levererat i jul- och nyårshelgen. Tanken är att de kommer att börja brygga under de första månaderna nästa år. Ambitionerna är höga och de kommer brygga både en “vanlig” produktlinje och en specialvariant med väldigt höga kvalitetskrav berättar en av grundarna Magnus Karlsson till BeerSweden.

Text: Joel Linderoth

Läs mer: Fler nyheter hittar du här

Tags: , , , , , ,

Category: Bryggerier, Listor, Senaste Nytt

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Jämställt i åtminstone en del av ölvärlden : BeerSweden | december 12, 2012