Vilken bar är bästa ölbaren?

| november 29, 2012

Det är nu det avgörs- vilken ska bli årets bästa ölbar?Den som ställer frågan är Bartenders’ Choice Awards – en organisation som arbetar för att öka kunskapen om det svenska barlivet och dess miljöer. Sedan 2010 delar man ut priser i många olika kategorier – bland annat bästa ölbar.

Pubologi i Gamla Stan i Stockholm. Foto: BCA.

Pubologi i Gamla Stan i Stockholm. Foto: BCA.

Tävlingen, som än så länge är helt Stockholmsbaserad, hittade förra året de nominerade barerna koncentrerade till en liten del av Södermalm i Stockholm – de tre var då Oliver Twist, Akkurat och Black & Brown Inn och Akkurat korades till vinnare. I år är återigen Oliver Twist och Akkurat nominerade men den tredje är ny – Pubologi i Gamla Stan i Stockholm. Och frågan är om inte Pubologi har stor chans att vinna, deras koncept med ett stort gemensamt bord och fantastisk mat har fått många fans. Räcker det till att bli årets ölbar?

Utmärkelser delas ut i många kategorier, bland annat ska årets bartender, årets vinbar och årets produkt utses. Dessutom kan man själv vara med och rösta fram årets barfluga där 5 barer tävlar om priset; Svartengrens, Reisen Bar, Häktet, Nobis Guldbaren och Little Quarter. Vill du rösta på årets barfluga klickar du här

Text: Joel Linderoth

Läs mer: På Bar Central hittar du mat och öl från Centraleuropa

Category: Krog & Bar, Senaste Nytt

Comments are closed.