Veckans kasse – en udda samling

| november 8, 2012

En kasse kan innehålla så många flaskor och burkar. Som här en; en skånsk saison, en singelhumlad sörmlänning och så en modern klassiker från Skottland…… 

Saison från Brekeriet (89696) 6,5 %, 33 cl, 39,90 kronor
Förväntningarna var höga när skånska Brekeriet skulle lansera sina första öl på Stockholm Beer & Whisky Festival för någon månad sedan. Och förväntningarna infriades kan man nog säga. Nu finns två av deras öl i beställningssortimentet och jag tycker att du ska testa denna. Snygg och stilfull från ett bryggeri som går sin egen väg.
Finns på 3 Systembolag i Malmö och Staffanstorp och i beställningssortimentet. 

Julöl från Oceanbryggeriet (89919) 5,8 %, 50 cl, 31,20 kronor
Du kanske tycker det räcker med de 50 stycken och lite till av julöl som kommer på Systembolaget den 15 november? Om inte så finns det minst en till att beställa och den kommer från Göteborgs Oceanbryggeriet. Snygg kombo av malt och beska från bryggare Bingebo – väl värd att njuta i decembernatten.
Finns på ett Systembolag i Göteborg och i beställningssortimentet. 

Sundbyholm Single Hop från Eskilstuna Ölkultur.

Sundbyholm Single Hop från Eskilstuna Ölkultur.

Sundbyholm Single Hop från Eskilstuna Ölkultur (89521) 50 cl, 5,6 %, 32,50 kronor
Det är kul med singel-humlade öl då man har möjlighet att titta lite extra på en humlesort och jämföra olika varianter. Eskilstunas öl betitlad Sundbyholm Single Hop är en lågmäld, maltig och trevlig bekantskap – humlen är Chinook och den bidrar med fin citrussmak och lite skoglig finish. Ett bra exempel från ett i mitt tycke stabilt bryggeri.
Finns på ett Systembolag i Eskilstuna och i beställningssortimentet.

Sotholmen Extra Stout från Nynäshamns Ångbryggeri (11630) 25 cl, 7 %, 24,50 kronor
I veckan belönades bryggeriet med utmärkelsen årets ölutvecklare och det var på tiden – de har ju hållit på i 15 år, minst! Och de flesta gillar deras öl – på ett eller annat sätt. Detta är en riktig höstig stout, perfekt för den stillsamma avslutningen på en intensiv vecka.
Finns på 66 Systembolag.

Brewdog Punk IPA (1515) 33 cl, 5,6 %, 20,90 kronor
Skottarna intar Ölrepubliken i Göteborg nästa vecka och i väntan på det kanske vi ska ta en Punk IPA? Roligt nog finns den på både burk (dock bara i beställningssortimentet) och flaska så valet är ditt. En oklanderlig modern amerikanskt inspirerad IPA – perfekt till den hemgjorda hamburgaren! Snygg i både etikett och innehåll!
Finns på alla Systembolag. 

Text & foto: Joel Linderoth

 

Tags: ,

Category: Listor, Veckans Kasse

Comments are closed.