Ny ölfestival i Göteborg i vår

| november 23, 2012

Ett hål på den svenska ölfestivalscenen fylls i och med att rutinerade festivalarrangören Stanley Wong i vår anordnar en öl- och whiskymässa i Göteborg. Inte ett år för sent tycker vi och det verkar som om de flesta håller med – responsen har varit stor. 

Stanley Wong - arrangör av "En öl- och whiskymässa". Foto: Svenska mässan.

Stanley Wong – arrangör av “En öl- och whiskymässa”. Foto: Svenska mässan.

– Responsen sedan vi släppte ”nyheten” har varit mycket positiv! Vi har på kort tid fått massor av nya Facebookvänner och vi släpper våra förköpsbiljetter  i slutet på november via vår hemsida En öl- och whiskymässa. På utställarsidan har vi på kort tid fått över 50% av alla monterplatser bokade! Många verkar uppskatta att Sveriges näst största stad äntligen får en öl- och whiskymässa.

Vad har ni för ambitioner med mässan? 
– Vi vill växa i lagom takt och målet är att den blir årligt återkommande. Svenska Mässan är en stor anläggning men vi tycker att det räcker med 4 000 kvm första året. Vi räknar med över 60 utställare. Besöksantalet är svårt att säga men cirka  8 000 – 10 000 besökare under två dagar.

Kommer ni ha några provningar och kringarrangemang på mässan?
– Absolut! Vi kommer att ha ett antal spännande separata provningar. Allt från Master Classes till intressanta huvudmän och dryckesambassadörer. Mer om detta presenteras löpande på vår hemsida.

Hur är den göteborgska ölscenen i övrigt tycker du? Var går man för bästa ölupplevelsen?
– Göteborg har en stark ölkultur och det finns massor av spännande bryggerier i staden, stora som små, många av dem kommer vara med på mässan. Det finns också ett antal bra ställen med ett stort ölutbud. Jag slår nog ett extra slag för Rover. Bra helhetstänk!

Till sist, vilken öl dricker du helst just nu?
– Jag är förtjust i ljust öl och Nils Oscars God Lager är en av mina favoriter!

Mässan heter En öl- och whiskymässa och arrangeras tillsammans med Svenska Mässan på Svenska mässan i Göteborg den 12 och 13 april 2013. Biljetterna släpps snart.

Text: Joel Linderoth
Foto: Svenska Mässan

Läs mer: 10 toppar från Örebro Öl & Whisky Festival

Tags: , , , , ,

Category: 5 frågor, Senaste Nytt

Comments are closed.