Världen runt – black IPA, debattklimatet i Sverige och om uppkomsten av wiener

| november 15, 2012

Vi håller koll på bloggarna – det är där det händer – har du läst? 

En öl som faktiskt inte handlar om bloggarna. Men ändå...

En öl som faktiskt inte handlar om bloggarna. Men ändå…

 

“Only a fool would drink a beer because it is fashionable. But as we begin to review the year, there is no doubt in my mind which beer style has emerged as 2012’s big revelation: the black IPA.”Wordofmouthblog på the Guardian om årets stora stark – black IPA.

“Det börjar nämligen uppstå allt mer trist ölsnobbism, allt mer vi-och-dom-mentalitet och allt mer nerrackande på folk med avvikande åsikter från ens egna. Kanske tråkigast av allt är att jag ser allt fler personangrepp.”Johan Lenner på Portersteken om ett öldebattklimat som gått snett. Här i Sverige. Vad tycker du?

“En oerhört fyllig kropp med härlig asiatisk kryddighet och även en välkomnade humlearom biter sig fast, citrus och tropisk frukt. Skulle kunna tänka mig att den passar utmärkt till sushi. Fenomenal öl!” – vilken öl pratar Peter M Eronson på Fat & Flaska om? Åsikterna har varit delade så mycket kan jag avslöja.

“It’s some people’s idea of a nightmare to spend a lot of time with the in-laws at Christmas. Luckily, my future in-laws are lovely people, so I don’t have to worry about that.  Having said that, the presence of a microbrewery around the corner also helps!”Pilgrim and progress följer ölutvecklingen i södra Stockholm på nära håll.

“När bryggarna i Wien försökte sig på att imitera pilsnern i sitt hårdare och mer alkaliska vatten blev resultatet ett strävt och kantigt öl. Lösningen var att använda mörkare och delvis lätt rostad malt och ölstilen wiener var född.” – om födelsen av en ölstil och hur man brygger den själv hos fabrikör Ekstedts betraktelser.

Vilka blogginlägg har du läst med nöje, intresse eller irritation på senaste tiden? Tipsa gärna i kommentarerna!

 

Tags: , , , ,

Category: Bloggar

Comments are closed.