10 år i samma bar firas med unik öl

| november 17, 2012
Vissa hittar sitt drömjobb nästan direkt. En av dem är barchefen Jens Skrubbe som snart firar 10 år på Pressklubben i Stockholm. Vi anade att 10-årsjubileet inte kommer att gå obemärkt förbi och kollade hur han tänker fira ett sådant jubileum. 

Jens Skrubbe på Pressklubben.

Jens Skrubbe på Pressklubben.

– Jag och två stammisar som också varit här i tio år kommer att ha ett kalas i dagarna två. Vi har samlat ihop en mängd öl som sällan eller aldrig har serverats i Sverige, bland annat Duvel på fat och en unik kalasöl döpt till PX (P för Pressklubben och X för tio och att den är lite hemlig)….
Hur har öl-Sverige utvecklats under de här 10 åren?
– Oj, mycket tycker jag. Framför allt har kunskapen och medvetenheten ökat. Sedan gläds jag över att könsfördelning har jämnats ut och att åldersspannet på gästerna ökat.
Vilken öl har varit godast under de här åren?
– Stille Nacht Grand Reserva 2000 från de Dolle Brouwers, en ekfatslagrad Stille Nacht på storflaska bryggd för milleniumskiftet!
Du har ju gjort några öl själv – är det några nya projekt på gång?
– Nja, nu tar det här kalaset mycket av min tid men visst har jag idéer men än så länge är det just idéer…
Om det kommer in en belgisk ölnovis på Pressklubben, vad bjuder du på då?
– Antagligen Maredsous 6 på fat. En fantastisk inkörsport till den övriga floran…
Till sist, vad dricker du helst just nu?
– Westmalle Tripel är en öl som har en stor plats i mitt hjärta oavsett säsong!
Jens Skrubbe bloggar på Skrubbe.com om sin kärlek till belgisk öl – där kan du också läsa mer om festligheterna.
Text: Joel Linderoth
Foto: Joel Linderoth

Tags: , , ,

Category: 5 frågor, Bloggar, Krog & Bar

Comments are closed.